close

Projekt

I nära dialog med arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare och möbelformgivare utvecklar vi städer och urbana platser genom att göra dem trygga och tillgängliga för alla.

Tyresö kommun växer och 2018 blev behovet av en ny skola tydligt. Tre år senare står grundskolan på plats. Runt byggnaden har en väl tilltagen skolgård anlagts som uppmuntrar till lek och rörelse.

Möbelserierna Frank och Parco är en del av förnyelsen av gågatan Östra Drottninggatan i centrala Gävle, ritad av landskapsarkitektkontoret Karavan.

En innergård bakom Stockholm Vatten-byggnaden från 1906 på Torsgatan i Stockholm har fått en helt ny gestaltning med fokus på aktivitet, rekreation och möten.

När Kungsträdgården byggdes om inför Kulturhuvudstadsåret 1998 togs en ny soffa för Kungsträdgården fram utifrån en äldre förlaga. Ett unikt samarbete mellan Nola, Wolodarski och dåvarande stadsträdgårdsmästare Carl-Fredrik Wachtmeister.

Hamntorget – en ny social mötesplats längst med Årstavikens promenadstråk på Södermalm i Stockholm. Arkitektur: White arkitekter.

Nola har i samarbete med Temagruppen tagit fram unika sittmöbler utomhusmiljon till Z-torget i Leksand, med inspiration från den klassiska Leksandstolen.

Nolas cykelpollare Blenda är en stram och enkel cykelpollare för ramlåsning i underhållsfri pulverlackerad aluminium. Utrustad med LED-belysning underlättar den vid parkering, lyser upp och skapar trygghet i närmiljön kring Tomteboda.

Teaterlekplatsen i Pildammsparken i Malmö är en så kallad temalekplats, en av flera satsningar av Malmö stad. Färger och former blandas med musik och teater för att skapa en plats för lek och avkoppling.

Västerås nya skatepark är en av Sveriges största på hela 2400 kvadratmeter. Landskapsarkitektur: Horn.Uggla

Alviks strand ligger väster om Stockholms city, mellan Tranebergsbron och Äppelviken. Längs med hela strandpromenaden har Nolamöbler installerats i olika kulörer och med slitstarka sitsar i FSC märkt jatoba.

En tidigare parkering i Fittja som blivit en social och trygg mötesplats. Arkitektur: Arkitema.

​​​​​​​Nola har varit med och möblerat Kajen vid Stenpiren i Göteborg, även kallad Playa Stenpiren, en tillfällig sandstrand på en icke-yta som tidigare använd som parkering.

Visa fler →