close

Projekt

I nära dialog med arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare och möbelformgivare utvecklar vi städer och urbana platser genom att göra dem trygga och tillgängliga för alla.

I den växande stadsdelen Kärrtorp i södra Stockholm, har centrumets torg upprustats för att skapa en fungerande och attraktiv mötesplats för boende och besökare.

För att förbättrat trivseln och tryggheten i Jönköpings kommun har man byggt om för busstrafiken i Råslätts Centrum och på Viktoriaplan. Nola har levererat väderskydd och sittplatser.

Restaurang Savannens uteservering på Borås djurpark har fått en rejäl upprustning. I Nolas barstolar och barbord Sidewalk sitter gästerna bekvämt och tittar ut över djuren på savannen nedanför.

Tyresö kommun växer och 2018 blev behovet av en ny skola tydligt. Tre år senare står grundskolan på plats. Runt byggnaden har en väl tilltagen skolgård anlagts som uppmuntrar till lek och rörelse.

Möbelserierna Frank och Parco är en del av förnyelsen av gågatan Östra Drottninggatan i centrala Gävle, ritad av landskapsarkitektkontoret Karavan.

En innergård bakom Stockholm Vatten-byggnaden från 1906 på Torsgatan i Stockholm har fått en helt ny gestaltning med fokus på aktivitet, rekreation och möten.

När Kungsträdgården byggdes om inför Kulturhuvudstadsåret 1998 togs en ny soffa för Kungsträdgården fram utifrån en äldre förlaga. Ett unikt samarbete mellan Nola, Wolodarski och dåvarande stadsträdgårdsmästare Carl-Fredrik Wachtmeister.

Hamntorget – en ny social mötesplats längst med Årstavikens promenadstråk på Södermalm i Stockholm. Arkitektur: White arkitekter.

Nola har i samarbete med Temagruppen tagit fram unika sittmöbler utomhusmiljon till Z-torget i Leksand, med inspiration från den klassiska Leksandstolen.

Nolas cykelpollare Blenda är en stram och enkel cykelpollare för ramlåsning i underhållsfri pulverlackerad aluminium. Utrustad med LED-belysning underlättar den vid parkering, lyser upp och skapar trygghet i närmiljön kring Tomteboda.

Teaterlekplatsen i Pildammsparken i Malmö är en så kallad temalekplats, en av flera satsningar av Malmö stad. Färger och former blandas med musik och teater för att skapa en plats för lek och avkoppling.

Västerås nya skatepark är en av Sveriges största på hela 2400 kvadratmeter. Landskapsarkitektur: Horn.Uggla

Visa fler →