close

Projekt

I nära dialog med arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare och möbelformgivare utvecklar vi städer och urbana platser genom att göra dem trygga och tillgängliga för alla.

Askims kyrka från slutet av 1800-talet har fått en ny askgravlund. Det är en plats för reflektion, ett ställe att gå till för att minnas dem vi saknar.

När Sweco Arkitekter fick i uppdrag av Jernhusen att rita om Centralplan utanför Stockholms centralstation, installerades det en ny linje med parkbänkar till platsen.

Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet har fått sitt centrum och all verksamhet flyttad till Näckrosparken. Här har det skapats en central mötes- och studieplats som öppnar sig mot den vackra parkmiljön.

Kebne utegym lockar folk i alla åldrar och träningsnivåer, därför var det ett naturligt val för Universitetet i Liège (Belgien) som initiativ att förbättra studentlivet på campus.

Rosendal är ett nytt bostadsområde i södra Uppsala. Här byggs det cirka 3500 nya bostäder med en bred arkitektonisk gestaltning.

I den växande stadsdelen Kärrtorp i södra Stockholm, har centrumets torg upprustats för att skapa en fungerande och attraktiv mötesplats för boende och besökare.

För att förbättrat trivseln och tryggheten i Jönköpings kommun har man byggt om för busstrafiken i Råslätts Centrum och på Viktoriaplan. Nola har levererat väderskydd och sittplatser.

Restaurang Savannens uteservering på Borås djurpark har fått en rejäl upprustning. I Nolas barstolar och barbord Sidewalk sitter gästerna bekvämt och tittar ut över djuren på savannen nedanför.

Tyresö kommun växer och 2018 blev behovet av en ny skola tydligt. Tre år senare står grundskolan på plats. Runt byggnaden har en väl tilltagen skolgård anlagts som uppmuntrar till lek och rörelse.

Möbelserierna Frank och Parco är en del av förnyelsen av gågatan Östra Drottninggatan i centrala Gävle, ritad av landskapsarkitektkontoret Karavan.

En innergård bakom Stockholm Vatten-byggnaden från 1906 på Torsgatan i Stockholm har fått en helt ny gestaltning med fokus på aktivitet, rekreation och möten.

Visa fler →