close

Torg och
gatumiljö

Fåtöljer, parkbänkar, långbord och parklets

På torget och gatorna får alla ta plats och varför nöja sig med att sitta när en kan ligga, hänga och luta sig. Här har vi samlat många favoritprodukter för att göra torg- och gatumiljöer till trivsamma, välkomnande och tillgängliga platser för möten såväl som rekreation.

På torget

Kajen

Solsoffa

Thomas Bernstrand

Kajen Solsoffa är en bakåtlutad elegant solsoffa i trä, med eller utan fotstöd eller som en enda förlängd soffa. En mjukt böjd sits och högt ribbad rygg ger en skön sittkomfort.

Parklet

Modulära Stadsrum

Nola

Med plats för det temporära, en stor dos fantasi och flexibilitet är Parklet ett system för att enkelt anlägga egna så kallade pocketparker.

Riddarholmen

Bänk

AJ Landskap

Riddarholmen bänk togs fram i ett samarbete med AJ Landskap och Statens Fastighetsverk, där Nola fick i uppdrag att ta fram samtliga sittmöbler till upprustningen av Riddarholmens kajer.

Cane

Soffa

Broberg & Ridderstråle

Cane Soffa är en vacker parkbänk med eleganta konturer med plats för två. Påhängsbord finns som tillval.

Terrass

Pergola

Nola

Terrass pergola är ett byggsystem av färdiga enheter som gör det enkelt att anpassa storleken på pergolan efter egna önskemål och platsens förutsättningar. Med många valbara alternativ kan man få pergolan att byta karaktär.

Akalla

Pergola

Nola

Akalla Pergolasystem är rymligt, men samtidigt enkelt i sin konstruktion och kan inrymma till exempel en möbelgrupp, planteringskärl och/eller cyklar.

Möbelgrupper och sittsystem

Arkipelag

Bänk och Soffa

Fredrik Toller

Arkipelag är en flexibel serie bänkar och soffor som kan kombineras på olika sätt. Modulerna med ryggstöd går att vända och placera i två olika riktningar. Möbelsystemet erbjuder även moduler utan ryggstöd, vilket kan vara bra för en snabbare vilostund eller exempelvis plats för en väska, dator eller matsäck.

Parco

Möbelgrupp

Broberg & Ridderstråle

Möbelserien Parco består av stilfulla och generösa möbler av hög kvalitet som ger ett lätt intryck. Den böjda formen gör dem både bekväma och funktionella. Serien finns i en mängd olika modeller och varianter som smidigt kan kombineras med varandra.

HighLow

Möbelserie

Mats Aldén

Robust, stabil och modern möbelserie med många delar. Bygger på gavelsidor av laserskuren stålplåt. Sitsbrädorna som skruvas fast mot stativet gör att möbelgruppen klarar en tuff miljö. Formen är generös, stilren och rymlig.

.

Paxa Light

Möbelgrupp

Blenda Design

Elegant och tung möbelgrupp för utom- och inomhusmiljöer.

Korg

Möbelsystem

Thomas Bernstrand

Korg, ett variationsrikt och flexibelt möbelsystem i stål.

Frank

Möbelgrupp

David Taylor

Frank möbelgrupp är en klassisk serie för utomhusbruk. Möblerna är fastsättningsbara och tillgänglighetsanpassade med längre armstöd, högre sits och upprätt rygg. Passar med sitt formspråk in i de flesta urbana miljöer.

Cykelställ och papperskorgar

Blenda

Cykelpollare

Blenda Design

En stram och enkel cykelpollare för ramlåsning i underhållsfritt material i standardfärgerna svart och grå. Blenda finns också med LED-belysning, som underlättar vid parkering och skapar trygghet i närmiljön.

Paus

Sittstöd/Cykelställ

Nina Jobs

En viloplats/stöd i offentliga miljöer när man enkelt och smidigt behöver ta en paus. Finns i tre höjder för att passa alla olika ändamål.

Frame

Papperskorg

Broberg & Ridderstråle

Papperskorg Frame. En rymlig och modern papperskorg med enkel form med tak. Finns storlekarna 120 eller 240 liter.

Elbin

Papperskorg

Andreas Sture & Olle Anderson

Korgens koniska form och generöst tilltagna öppning ökar graden av tillgänglighet, vilket skapar förutsättningar till en renare omgivning.

Produkter för torg och gatumiljö