close

Grönytor
och parker

Gröna urbana rum

Våra stadsrum, parker och grönytor används på nya sätt idag. Vi möts, umgås, rekreerar och arbetar i mycket större utsträckning i det offentliga rummet idag än förr. Detta innebär nya krav och behov kopplat till våra delade vardagsrum. Här har vi samlat utvalda favoriter för just gröna miljöer där fokus ligger på att vila, umgås och leva.

Serier och system för parker

Frank

Möbelgrupp

Design David Taylor

Frank möbelgrupp är en klassisk serie för utomhusbruk. Möblerna är fastsättningsbara och tillgänglighetsanpassade med längre armstöd, högre sits och upprätt rygg. Passar med sitt formspråk in i de flesta urbana miljöer.

Kebne

Utegym

Design Kauppi & Kauppi

Kebne utegym består av 5 moduler för styrketräning och stretching med egen kroppsvikt som motstånd. Designen symboliserar ett abstrakt bergslandskap och bidrar med det estetiska värdet av skulpturer i ett öppet landskap.

Sittmöbler

Sigill

Soffa

Design Gunilla Allard & Note Design Studio

Note Design Studio och Gunilla Allard står bakom parksoffan Sigill. Inspiration från arkitekt Sigurd Lewerentz kan ses i de rena linjerna och materialvalen.

Origami

Soffa och bänk

Design Thorbjörn Andersson

Origami är en kraftfull men ändå elegant soffa som smälter väl in i staden. Formen är inspirerad av "origami", den japanska konsten att göra objekt av vikt papper.

Tessin

Soffa

Design

Gjutjärn i offentlig utemiljö är både vackert och beprövat. Med sin klassiska form passar Tessin väl in i kultur- och stadsmiljöer.

Kalmar

Soffa

Design Lars Gunnars

Soffa Kalmar är en klassisk och sparsmakad möbel för gatu- och parkmiljö. Soffan har funnits med i Nolas sortiment i 30 år och håller sig fortfarande designmässigt.

Haga

Soffa

Design Anders Nyquist

Haga soffan är en klassisk parksoffa i tre olika längder som lämpar sig för både historiska som moderna miljöer.

Vejby

Möbelgrupp

Design Peter Brandt

Vejby är en modern möbelgrupp med tyngd och stabilitet. Det smala virket i sitsen ger god vattenavrinning och den breda ryggen ger skön sittkomfort.

Plantering och papperskorgar
Källsortering
”Den raka, enkla fronten i en klar kulör ger ett varierat utseende.”

Repeat

Papperskorg

Design Björn Dahlström

Repeat är en rymlig papperskorg för utom- och inomhusbruk med en tydlig och funktionell sorteringsfunktion, kombinerad med en smidig tömning. Hålen för inkasten är placerade i mellanväggarna, vilket visar Repeat från sin renaste sida.

Produkter för Parker och Grönytor