close

Resecentra och
perrongmöbler

Resecentra och perrongmöbler 

Många av stadens mötesplatser och pausytor är sammanlänkade med knutpunkter som resecentra, perronger och busshållplatser. På dessa ställen, fulla av rörelse, behövs plats för både vila och avkoppling. Här har vi samlat utvalda produkter och möbler kopplat till just resande. 

Sittmöbler

Origami

Soffa och Bänk

Design Thorbjörn Andersson

Origami är en kraftfull men ändå elegant soffa som smälter väl in i staden. Formen är inspirerad av "origami", den japanska konsten att göra objekt av vikt papper.

Frank

Soffa

Design David Taylor

Den moderna soffan Frank anknyter till den klassiska parkbänken från förra seklet, väl anpassad till dagens urbana miljö. Soffan är tillgänglighetsanpassad med längre armstöd, högre sits och upprätad rygg.

Paxa

Soffa

Design Blenda Design

Enkel och robust soffa med lågmäld design, som passar in i de flesta miljöer. Soffan kan antingen användas som en solitär men kan också kopplas ihop i flera sektioner till önskad längd. Armstöd finns som tillbehör.

Goal

Soffa

Design Thomas Bernstrand

Robust men ändå elegant soffa med sitt- och ryggribbor i stål överdragna med formgjutet polyuretan alternativt tillverkade i laserad furu. Gjuten polyeuretan ger en varm känsla och är mycket tåligt mot skadegörelse. Goal är miljöbedömd via SundaHus

Lean

Soffa

Design NATiON + KSA DESIGN

Lean är en multifunktionell möbel som passar utmärkt på perronger och i vänthallar då den fungerar både som soffa, ståstöd och som ståbord.

Cane Europa

Parkbänk

Design Broberg & Ridderstråle

Cane Europa är ett tillägg till den befintliga Cane-soffan, en mer robust variant med grövre dimensioner för att stå emot mer påtryckningar av tufft klimat såväl som slitage på utsatta platser som stationer och perronger.

Modulära möbelsystem

Arkipelag

Bänk och Soffa

Design Fredrik Toller

Arkipelag är en flexibel serie bänkar och soffor som kan kombineras på olika sätt. Modulerna med ryggstöd går att vända och placera i två olika riktningar. Möbelsystemet erbjuder även moduler utan ryggstöd, vilket kan vara bra för en snabbare vilostund eller exempelvis plats för en väska, dator eller matsäck.

Värtan

Möbelsystem

Design Nola

Klassisk och rejäl möbelserie av hög kvalitet. Eleganta konturer med sits av träribb i oljad ek och stativ i klargul plåt. Både bänk och soffa Värtan kan förlängas till långa längder. Fristående, fastsättningsbar eller montering ovanpå mur som alternativ.

Central

Möbelsystem

Design Thomas Bernstrand

Central är en dynamisk möbel som bjuder in till samvaro och oväntade möten. En serie av sammansatta flexibla sittmöbler för stationer och vänthallar, som utmanar gränsen mellan ute och inne.

Cykelprodukter

Hook

Cykelpollare

Design Note Design Studio

Note designstudio har med sin cykelpollare Hook, i pulverlackerat stål, experimenterat med den visuella upplevelsen av ett cykelställ.

StyrUpp

Cykelställ

Design Ralf Lindberg

StyrUpp är tillverkat i robust varmförzinkat stål och har en upphängningsanordning som passar styret på både elsparkar och cyklar, samt en ögla för att låsa fast sin cykel. 

Seagull

Cykeltak

Design Kristofer Hansén

Seagull är ett tåligt cykeltak, elegant utformat med en siluett i form av en fågel. Cykeltaket finns både som enkelt- och dubbelriktat i tre standardlängder, med eller utan gavel- och bakstycken i härdat glas.

Goggle 2

Cykelpollare

Design Nola

Goggle 2 är ett enkel och robust cykelpollare med lite större ögla för enklare cykellåsning.

Kallhäll

Cykeltak

Design Nola

Robust och praktiskt cykeltak i kraftig I-balks konstruktion. Kallhäll finns i varmförzinkat, korrosivitetsklass C3 alternativt blästrat samt zinkgrundat med zinkpulver och täckmålat med pulverlack, korrosivitetsklass C4.

Mobilia

Cykeltak

Design Sydväst arkitektur och landskap

Mobilia är ett praktiskt cykeltak med grova dimensioner i en modern arkitektonisk tappning. Detta cykeltak går att bygga som enkel- eller dubbelriktat. Stativ och cykelställ bultas enklast mot ett betongfundament. Nu finns även Moblia cykelställ med ramlåsning som komplement till taket.

Papperskorgar

Foga

Papperskorg (endast inomhus)

Design Eva Herdin

Foga är en modern, användarvänlig papperskorg för inomhusbruk. Det modulära systemet gör den mycket lättplacerad i grupper för källsortering. För detta kan papperskorgen utformas med laserskuren text alternativt dekaler. Locket döljer smidigt korgens innehåll.

Repeat

Papperskorg

Design Björn Dahlström

Repeat är en rymlig papperskorg för utom- och inomhusbruk med en tydlig och funktionell sorteringsfunktion, kombinerad med en smidig tömning. Hålen för inkasten är placerade i mellanväggarna, vilket visar Repeat från sin renaste sida.

Hinken

Papperskorg

Design Thomas Bernstrand

Hinken är stor och rymlig men ändå enkel i sin utformning. Papperskorgen är gjord i glasfiberarmerad plast och finns anpassad för källsortering med olika inkast för till exempel burkar, papper och glas.

Blanka

Papperskorg

Design Blenda Design

Modern, rymlig papperskorg i stilren design. Innerkorg som går att tippa utåt, vilket underlättar vid tömning. Rostfritt lock med elförzinkad och pulverlackerad stomme. Går att fås i flera kulörer.

Kvadrat

Papperskorg

Design Eva Herdin

Kvadratperforerad papperskorg med helt/öppet lock och askkopp. Korgen har separat, fällbar upphängnings anordning för plastpåsen. Papperskorgen finns med tre olika fästen golv- och väggfäste samt fäste för att gjuta i mark.

Planteringskärl

Marte

Planteringskärl

Design Bellitalia

Marte är det största planteringskärlet i Bellitalias kollektion. Dess tyngd och storlek gör det lämpligt som trafikhinder såväl som för plantering av medelstora träd.

ABC

Planteringskärl

Design Broberg & Ridderstråle

Med utgångspunkt i ett antal klassiska geometriska former har Broberg & Ridderstråle skapat en imponerande serie planteringskärl för den offentliga miljön.

Våra produkter för resecentra och perronger