close

Projekt

I nära dialog med arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare och möbelformgivare utvecklar vi städer och urbana platser genom att göra dem trygga och tillgängliga för alla.

Känslan av småhus och grannskap var central när flerfamiljshusen i Brf Ramselyckan tog form utanför Partille i Göteborg. Här har Okidoki arkitekter ritat 8 Svanenmärkta trähus med hög hållbarhetsambition. Husen, tydligt inspirerade av röda lador och klassiska trähus med verandor, smälter sömlöst in i omkringliggande natur och omgivning.

Murman Arkitekter har tillsammans med Cobab totalrenoverat Turebergshuset i Sollentuna Centrum. Det 17 våningar höga huset, ritat av Snellman/Forsman, har sedan 1976 fungerat som kommunhus och efter renoveringen har även Sollentuna bibliotek flyttat in.

På en takterrass med milsvid utsikt över Göteborgs hamn har man skapat en frisk mötesplats för medarbetare i kontorsbyggnaden.

På uppdrag av Sigtuna kommun har White arkitekter utvecklat två attraktiva mötesplatser och förstärkt vistelsevärdena för invånare och besökare. ​​​​​​​

Den nya Krokbäcksparken i Hyllie binder ihop bostadsområdena Kroksbäck och Holma och skapar fler mötesplatser för stadsdelens barn och ungdomar.

På Stortorget i Laholm har kommunen skapat en trivsam och välkomnande mötesplats för stadens invånare med hjälp av två möblerade Parklets. Torget som har en historia som parkeringsplats är nu centrum för aktivitet, folkfester, events och marknader, med mer.

Mälardalens universitet har utvecklats till en välkomnande och livlig plats där studenter, invånare och besökare kan hänga, mötas och studera under dagen såväl som kvällen.

Bobergstorget i västra Gasverket i Stockholm blev klart sommaren 2022 medan området fortsatt är under utveckling som lokalt centrum och besöksmål.

På en innergård på St Eriksgatan har ELE Arkitekter ritat upp och förbättrat en innergård åt fastighetsbolaget Novier. Det efterfrågades mer liv till platsen och en uppstyrd parkeringsplats för cyklar, en tydlig och tillgänglig entré samt en inbjudande plats för umgänge.

Lite drygt 100 år efter att Järnvägsparken i Åkersberga invigdes rustades stationen i närheten upp, vilket innebar att parken behövde smalnas av men växte samtidigt i yta österut och uppdaterades med nya funktioner.

Sommaren 2022 stod det nya Fredriksbergsbadet i Västerås klart, en aktiv och välkomnande plats med ett vackert kurerat urval av Nola-möbler.

Visa fler →