close

Projekt

I nära dialog med arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare och möbelformgivare utvecklar vi städer och urbana platser genom att göra dem trygga och tillgängliga för alla.

På Stortorget i Laholm har kommunen skapat en trivsam och välkomnande mötesplats för stadens invånare med hjälp av två möblerade Parklets. Torget som har en historia som parkeringsplats är nu centrum för aktivitet, folkfester, events och marknader, med mer.

Vasagatan är en av Stockholms mest ikoniska gator med sträckning från LO-borgen ned till Tegelbacken, förbi gamla posthuset och centralstationen. Under många år har en upprustning pågått med målet att öka framkomligheten samt säkerhet och trivsel för dess besökare, framför allt cyklister och gångtrafikanter.

Mälardalens universitet har utvecklats till en välkomnande och livlig plats där studenter, invånare och besökare kan hänga, mötas och studera under dagen såväl som kvällen.

Bobergstorget i västra Gasverket i Stockholm blev klart sommaren 2022 medan området fortsatt är under utveckling som lokalt centrum och besöksmål.

På en innergård på St Eriksgatan har ELE Arkitekter ritat upp och förbättrat en innergård åt fastighetsbolaget Novier. Det efterfrågades mer liv till platsen och en uppstyrd parkeringsplats för cyklar, en tydlig och tillgänglig entré samt en inbjudande plats för umgänge.

Lite drygt 100 år efter att Järnvägsparken i Åkersberga invigdes rustades stationen i närheten upp, vilket innebar att parken behövde smalnas av men växte samtidigt i yta österut och uppdaterades med nya funktioner.

Sommaren 2022 stod det nya Fredriksbergsbadet i Västerås klart, en aktiv och välkomnande plats med ett vackert kurerat urval av Nola-möbler. En unik azurblå kulör knyter ihop möblerna och ger platsen identitet såväl som karaktär.

Askims kyrka från slutet av 1800-talet har fått en ny askgravlund. Det är en plats för reflektion, ett ställe att gå till för att minnas dem vi saknar.

När Sweco Arkitekter fick i uppdrag av Jernhusen att rita om Centralplan utanför Stockholms centralstation, installerades det en ny linje med parkbänkar till platsen.

Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet har fått sitt centrum och all verksamhet flyttad till Näckrosparken. Här har det skapats en central mötes- och studieplats som öppnar sig mot den vackra parkmiljön.

Kebne utegym lockar folk i alla åldrar och träningsnivåer, därför var det ett naturligt val för Universitetet i Liège (Belgien) som initiativ att förbättra studentlivet på campus.

Visa fler →