close

Journal

Nolas produkter blir uppskattade individer i en mängd olika miljöer och bidrar till nutidens behov av avkoppling, estetik, samhällseffektivitet och umgänge. I våra artiklarna nedan ger vi en inblick i hur vi tänker och arbetar för ett urbant samspel mellan människa och miljö.

2024

Nyheter från Nola 2024

2024–02–07

Bland våra nyheter för säsongen finns bland annat en reslig träpaviljong inspirerad av stadens former, ett bänkbord som utmanar normen och en kaféstol för lagom långa pauser.

2023

Ett alternativt träd med fler fördelar än trädet

2023–09–29

Våra urbana miljöer är i desperat behov av mer vegetation och de medförande ekosystemtjänster som förgröningen innebär. Samtidigt råder det brist på plats för träd att växa och frodas. Ett problem som Martin Brattström både uppmärksammat och funnit en lösning på med växtstödet Arbory.

StyrUpp: en produkt för städad cykelparkering

2023–06–09

På en gata i Stockholm testar Nola och Stockholms stad det nya cykelstället StyrUpp i realtid. Den nya produkten ska stå på plats i ett år med syfte att påvisa idén och på så vis bidra till att Stockholm är och ska förbli en cykelstad att räkna med.

Planteringskärl för en grönare stad

2023–05–02

Naturen har svaret på det mesta som får oss människor att må bra och prestera väl. Med våra planteringskärl kan du plocka in en del av den i rummet, på arbetsplatsen eller möblera med grönska på terrassen. För att inte tala om alla möjligheter vi har för att skapa en grönare stad. Oavsett om du är ute efter stort eller litet, tungt eller lätt, spektakulärt eller diskret så har vi alternativen.

Zero waste när Nola ställde ut på Stockholm Furniture Fair

2023–04–06

Ett välplanerat samarbete mellan Nola och Stockholm Furniture Fair var nyckeln till ett mässdeltagande med nära nog noll avfall. Nolas möbler som skapar rumsligheter och naturliga mötesplatser utan nybyggnation var en stor del i lösningen, men främst ett förändrat tankesätt kring vad det innebär att ställa ut på en mässa.

2022

Verkligt hållbara möbler är ett delat ansvar

2022–11–28

Nyckeln till möbler och produkter med en riktigt lång livscykel är ett systematiserat skötsel- och underhållsprogram, vilket i sig förutsätter goda samarbeten mellan beställare och möbelleverantörer. För Nola är även design en avgörande faktor för beständighet och därigenom hållbarhet.

Populära Kajen är nu Svanenmärkt

2022–10–20

Vår populära möbelserie Kajen är först ut med att få märkning hos Svanen, ett glädjande besked som bekräftar vår hållbara produktion. Inom kort kommer fler möbelserier från sortimentet att adderas till listan av miljöcertifierade produkter.

Exemplariskt underhåll av gatumöbler i Kalmar kommun

2022–09–12

Vi har levererat möbler till Kalmar kommuns gator och parker sedan 1990-talet och vi fortsätter än idag att skapa levande och trivsamma miljöer tillsammans. Det som gör berättelsen om Kalmar unik är att möblerna vi levererade till Unionsjubileet -97 står kvar än idag, lika fina och i lika bra skick som dagen då de ställdes ut.

Tillgänglighet är alltid i tiden

2022–05–10

Idag är tillgänglighetsanpassning en självklar del av vår designbrief och utvecklingsprocess på Nola, något som alltid finns med i kravställningen av produkter. Men det har inte alltid varit en självklarhet, speciellt inte för utemiljö. Soffan Access var ett unikum som satte ribban för framtida produktutveckling.

Träning tillgänglig för alla!

2022–01–23

Kebne utegym består av fem stycken separata moduler för styrketräning och stretching där utövaren använder sin egen kroppsvikt som motstånd. Visionen är att Kebne ska bidra till att skapa lockande, intuitiva och sociala samlingsplatser för alla människor, oavsett deras ålder, fysik och träningsambition.

2021

En stad för alla

2021–11–10

En stad för alla. Det låter fint, nästan utopiskt, och något som många säkert skulle skriva under på och vilja leva i. Paradoxalt nog kan en multifunktionell stad med ambitionen att vara för alla bli ointressant och intetsägande. Vi intryckssanerar ihjäl oss, säger Louise Lindquist Sassene och menar att viss exkludering kan vara motiverad.

Visa fler inlägg →