close

Journal

Nolas produkter blir uppskattade individer i en mängd olika miljöer och bidrar till nutidens behov av avkoppling, estetik, samhällseffektivitet och umgänge. I våra artiklarna nedan ger vi en inblick i hur vi tänker och arbetar för ett urbant samspel mellan människa och miljö.

2022

Verkligt hållbara möbler är ett delat ansvar

2022–11–28

Nyckeln till möbler och produkter med en riktigt lång livscykel är ett systematiserat skötsel- och underhållsprogram, vilket i sig förutsätter goda samarbeten mellan beställare och möbelleverantörer. För Nola är även design en avgörande faktor för beständighet och därigenom hållbarhet.

Populära Kajen är nu Svanenmärkt

2022–10–20

Vår populära möbelserie Kajen är först ut med att få märkning hos Svanen, ett glädjande besked som bekräftar vår hållbara produktion. Inom kort kommer fler möbelserier från sortimentet att adderas till listan av miljöcertifierade produkter.

Exemplariskt underhåll av gatumöbler i Kalmar kommun

2022–09–12

Vi har levererat möbler till Kalmar kommuns gator och parker sedan 1990-talet och vi fortsätter än idag att skapa levande och trivsamma miljöer tillsammans. Det som gör berättelsen om Kalmar unik är att möblerna vi levererade till Unionsjubileet -97 står kvar än idag, lika fina och i lika bra skick som dagen då de ställdes ut.

Tillgänglighet är alltid i tiden

2022–05–10

Idag är tillgänglighetsanpassning en självklar del av vår designbrief och utvecklingsprocess på Nola, något som alltid finns med i kravställningen av produkter. Men det har inte alltid varit en självklarhet, speciellt inte för utemiljö. Soffan Access var ett unikum som satte ribban för framtida produktutveckling.

Träning tillgänglig för alla!

2022–01–23

Kebne utegym består av fem stycken separata moduler för styrketräning och stretching där utövaren använder sin egen kroppsvikt som motstånd. Visionen är att Kebne ska bidra till att skapa lockande, intuitiva och sociala samlingsplatser för alla människor, oavsett deras ålder, fysik och träningsambition.

2021

En stad för alla

2021–11–10

En stad för alla. Det låter fint, nästan utopiskt, och något som många säkert skulle skriva under på och vilja leva i. Paradoxalt nog kan en multifunktionell stad med ambitionen att vara för alla bli ointressant och intetsägande. Vi intryckssanerar ihjäl oss, säger Louise Lindquist Sassene och menar att viss exkludering kan vara motiverad.

Produktnyheter hösten 2021

2021–10–12

Under höstens stora designhändelse, Stockholm Creative Edition, öppnade Anki Gneib upp sin studio för att presentera den senaste kollektionen för Nola. En serie möbler för trädgårdsmiljö inspirerade av den innergård där hon har sin studio, tillika Edelweissförbundets gamla klockhus och trädgård på Östermalm.

Cykeln måste vara det självklara valet

2021–09–22

Att satsa på utvecklad cykel­infra­struktur är alltid en god investering, både för klimatet och för folk­hälsan. Ändå pratas det allt för lite om cyklismens fördelar i stads­utveckling menar experterna. Det är dags att bryta bil­normen och göra en fullständig omställning.

Kaskad — stolen med evigt liv

2021–09–08

Stolen Kaskad var något extraordinärt när den lanserades och än idag vänder den blickar till sig. I år fyller den tio år och vi pratar med stolens formgivare Björn Dahlström som levde med idén om Kaskad långt innan den såg dagens ljus hos Nola.

Produkter för cykelmiljö

2021–08–30

Varje dag skapas det nya behov och beteenden kopplat till cyklism. Vi cyklar mer än någonsin vilket är positivt sett till både klimatet och folkhälsan. Men stadens planering och infrastruktur måste hänga med, liksom vi i hur vi tänker kring produkter för cykelhantering. Här är några av våra mest populära pollare, cykelställ, tak och andra produkter som på olika sätt gör det enklare att välja cykeln före bilen.

Varför sommargågator och inte året-om-gator?

2021–06–15

Svensk sommar är underbar. Då lever både vi människor och städerna upp, inte minst på grund av de många temporära parker och platser som rullas ut. Men vad händer med materialet, möblerna, platserna och människorna i september? Gröna städer är levande städer, vilket vi på Nola vill se mer av. Hela året.

Långbordets S står för Söder

2021–04–16

Långbordet är idag en av Nolas mer populära produkter och dess historia börjar i ett platsspecifikt projekt i Helsingborg. White Arkitekter och konstnären Ebba Matz hade en konceptidé om en installation med ett långbord, utformat efter intervjuer med medborgare från området.

Visa fler inlägg →