Senaste nyheterna

Nola lyser upp i Edsvik

Ljusbox är en spännande ny bänk i glasfiber med integrerad belysning med en enkel form i en vit kulör dagtid. Under mörkrets timmar förvandlas bänken till en ljuslykta där glasfiberkåpan lyser upp i en varm ton som ger accent och rumslighet till sin omgivning. Design Topia Landskapsarkitekter 

ljusbox1

Leverantörsmässa i Jönköping

Bänken Moa har visats upp i Diac Metals monter på Elmia Subcontractor, Europas ledande underleverantörsmässa i Jönköping, som pågått mellan den 11-14 november.

moa-leverantörsmässa

Orbit nominerad till Design S

Möbelserien Orbit, formgiven av Shane Schneck har blivit nominerad under kategorin möbler & inredning i årets omgång av Design S, Sveriges nationella designutmärkelse. Vinnarna koras på den stora DesignDagen 26 november på Arkitektur- och Designcentrum i Stockholm.

Orbit

Nola på Åhléns nya terrass

Nola har i samarbete med Koncept Stockholm varit med och utformat den nya barnvänliga terrassen för Åhléns city. En specialbänk har tagits fram för platsen i Accoya®-trä, ett Svanen-märkt träslag med unika egenskaper som lämpar sig för krävande utomhusmiljöer. Även våra parasoll Four Seasons och våra papperskorgar Hinken 40, i design av Thomas Bernstrand finns med i projektet. Vår sittmöbel Plymå, design Mattias Stenberg finns också utplacerad i varuhuset.

bildtwo-ahlens

Lean – en funktionell kombimöbel

Lean soffa fyller sitt syfte på Nässjö station. Lean är en multifunktionell möbel som fungerar både som soffa, ståstöd och som ståbord. En möbel att sitta på, luta sig emot och ställa upp datorn eller väskan på. Design NATION och KSA design.

Lean6

Parco i Pildammsparken

Parco och Bill Post i härliga pastellfärger syns nu i Malmös nya temalekplats i Pildammsparken. Lekparken med ett utpräglat teatertema invigdes i slutet av sommaren. Design Broberg & Ridderstråle

Billpost_parcogrupp_pildammsparken

Nola: lyser upp i Nynäshamn

Flexibla sittmöbeln Sunday av Emiliana design Studion, som presenterades på möbelmässan i år, är nu på plats i Nynäshamn! Även Sidewalk White Design, i olika konstellationer liksom affischpelaren Bill Post, av Broberg & Ridderstråle, lyser upp på flera ställen med sina gula toner.

IMG_0283

Nytt staket för hårda miljöer

Staket Express är ett nytt specialritat varmförzinkat och lackerat stålstaket som klarar extra höga krav som ställs på ett räcke i trafikutsatta miljöer. Finns i färgerna grönt och svart.

IMG_2280

Nola: visar hållbar design på Malmöfestivalen

Nola deltar på Malmöfestivalens del Konst & Design  på Lilla Torg den 20-22 augusti i samarbete med Tengbom Arkitekter i Malmö. En mötesplats för alla som är nyfikna på hållbar design. Nola visar stolen Kaskad av Björn Dahlström och soffan Tuben av Gunilla Hedlund i bostadsprojektet ”10 smarta kvadrat”, som väckt stor uppmärksamhet. Studio Landskap/Stadsbyggnad på Tengbom har skapar en utemiljö med skandinavisk karaktär, med en stram och modern möblering.

kaskadstripes

 

Nola: Blå – ny möbelgrupp

I samband med Nordisk Parkkongress i Malmö den 20 – 22 augusti presenterar Nola Blå – en ny nätt möbelserie i retrostil, framtagen i samarbete med danska formgivarduon NATiON + KSA DESIGN. Läs mer

blueweb