close

Klimattävling inom arkitektur, design och stadsutveckling

2022–12–02

För andra året i rad anordnas Klimatgalleriet, en idétävling inom arkitektur, design och stadsutveckling samt en mötesplats där alla med intresse för klimatfrågor och samhällets rumsliga utveckling och gestaltning får delta. Nola är stolt sponsor.

 

Klimatgalleriet är ett initiativ av Outer Space Arkitekter som också är värd för tävlingen. Syftet är ett fånga upp och sprida idéer kring hur byggbranschen kan minska sitt klimatavtryck.

   — Förra årets bidrag belyser tydligt vilket brett spektrum av lösningar som klimatomställningen kan och måste verka inom. Vi blev väldigt inspirerade att se den rika floran av idéer och ser med spänning fram emot årets bidrag, säger Sam Keshavarz, landskapsarkitekt på Outer Space.

Tävlingen är öppen för alla och pågår till och med 11 januari 2023. Bidragen kommer att publiceras digitalt och ställas ut på en vernissage. En namnkunnig jury utser en vinnare. Sponsorer är Nola och Svenskt trä.

Mer information och tävlingsprogram på klimatgalleriet.se

Förra årets bidrag finns att ta del av på hemsidan, bland annat ”Garbage Prison”; ett projekt som antyder att vi kan (och kanske måste) finna kreativa lösningar i den destruktiva cykel av avfall som vi är fast i.

Fler nyheter

2022

Vi säljer ut möbleringen till Greenhouse Bar by Nola under Stockholm Furniture Fair 2023. Vi hoppas att denna mötesplats på det sättet kommer få fortsatt mening och att möblerna kommer till nytta på nya platser där de kan älskas länge.

Det finns fortfarande tid att besöka bomässan och framtidsutställningen H22 i Helsingborg. Vi har varit där och lovaratt det är värt ett besök, minst. Nola medverkar på fyra platser. Passa på att besöka oss innan den 3 juli.

Få saker lockar, engagerar och inspirerar oss som bomässor och äntligen är det dags igen. Denna gång sker det i Helsingborg. H22 har funnits på vår agenda länge och vi håller fortfarande på att planera aktiviteter, precis som den spännande expon gör in i det sista.