close

Tranebergs seniorboende

Beställare: Micasa
Formgivare: Veryday (McKinsey Design) och Mats Aldén

 

Tranebergs seniorboende i Bromma rymmer ett 70-tal lägenheter med en gemensam grön innergård möblerad med soffan Access och möbelserien SunSet. För projektet har tillgänglighetsanpassning varit ett naturligt grundkrav, där möblerna måste vara utformade för att möta behoven, enkla att flytta runt och funktionella för hyresgästerna. Access soffa togs fram tillsammans med Veryday i en speciell process för att skapa en soffa med just hög tillgänglighet.

Access soffa togs fram tillsammans med Veryday i en speciell process för att skapa en soffa med just hög tillgänglighet.

”Stolen har bland annat en viktig detalj som ofta förbi­ses, nämligen att arm­stöden passar under bords­skivan.”

Kasper Soila, säljansvarig på Nola

”Utöver Access är också SunSet är speciellt lämpad för äldreboenden. Stolen har bland annat en viktig detalj som ofta förbises, nämligen att armstöden passar under bordsskivan. Detta är ett krav enligt bestämmelserna för tillgänglighetsanpassning, eftersom stolen måste kunna skjutas nära och inunder bordsskivan,” förklarar Kasper Solia på Nola.

 

Både Access och SunSet är miljögodkända enligt SundaHus och Byggvarubedömningen. SunSet karmstol är också stapelbar, vilket är extra praktiskt för innergårdar och platser där möblerna flyttas runt och fördelaktigt vinterförvaras.

Access är lätt att ta sig ur och ger ett skönt stöd i ryggen.

Produkter i referensprojekt