close

Journal

Nolas produkter blir uppskattade individer i en mängd olika miljöer och bidrar till nutidens behov av avkoppling, estetik, samhällseffektivitet och umgänge. I våra artiklarna nedan ger vi en inblick i hur vi tänker och arbetar för ett urbant samspel mellan människa och miljö.

2021

Varför mår vi bra ute, Charlotte Petersson Troije?

2021–04–12

Vi ställer några fördjupande frågor till Charlotte Petersson Troije, forskaren som var med och utvecklade Work Lounge. Hon berättar om en brokig bakgrund som har banat väg för ett brinnande intresse för hur vi kan tillvarata oss människor och bli klokare — tillsammans.

Planteringskärl för en grönare stad

2021–04–09

Naturen har svaret på det mesta som får oss människor att må bra och prestera väl. Med våra planteringskärl kan du plocka in en del av den i rummet, på arbetsplatsen eller möblera med grönska på terrassen. För att inte tala om alla möjligheter vi har för att skapa en grönare stad. Oavsett om du är ute efter stort eller litet, tungt eller lätt, spektakulärt eller diskret så har vi alternativen.

Utomhus har fått ny status

2021–02–05

Utomhus är det nya inne, säger många just nu. Kanske har det med Coronapandemin att göra, kanske är det kopplat till den ökade psykiska ohälsan. Oavsett orsak är det hur som helst dags att vi bryter inomhusnormen, och i direkt relation till detta förändras även synen på arbete.

Work Lounge skapar rätt förutsättningar för att arbeta utomhus

2021–02–05

Kontoret är inte längre en fast plats. Inte ens inomhus, för många. Nya tider och arbetssätt kräver nya lösningar, varför Nola tar ett stort kliv och introducerar stoppade möbler för utekontoret. Work Lounge är en ny tids arbetsplats under bar himmel.

Värdeskapande design framför designikoner

2021–01–29

Att jämföra möblering av privata miljöer med publika uterum är som att jämföra äpplen och päron, skriver Agneta Stake i en skarp debattreplik till Ib Morgensen som menar att den svenska stadsbilden saknar designklassiker.