close

Planteringskärl för en grönare stad

2023–05–02


Naturen har svaret på det mesta som får oss människor att må bra och prestera väl. Med våra planteringskärl kan du plocka in en del av den i rummet, på arbetsplatsen eller möblera med grönska på terrassen. För att inte tala om alla möjligheter vi har för att skapa en grönare stad.

Oavsett om du är ute efter stort eller litet, tungt eller lätt, spektakulärt eller diskret så har vi alternativen. Här är ett urval av våra mest populära planteringskärl.

 

Klicka här för att spana in hela vårt sortiment för grönska och odling!

 

Olimpo

Bellitalia

Som ett komplement till vårt eget sortiment marknadsför Nola produkter från Bellitalia, ett företag som liksom oss arbetar för god design i det offentliga uterummet.

Olimpo är en rund sittmöbel i sten med integrerat planteringskärl i mitten. Robust men ändå klassisk passar den utmärkt på offentliga platser där sitttplatser behöver kombineras med planteringar. Olimpo är tillverkad i granit eller marmor och finns i flera kulörer på stenen. Planteringen rymmer även mindre buskar och träd.

 

Läs mer om Olimpo från Bellitalia här!
Se hela vårt sortiment från Bellitalia här!

Planteringen är stor nog att rymmer buskar och mindre träd.

Vi har flera planteringskärl från Bellitalia, här på bilden Marte tillverkad i betong med vit granitkross eller gjuten sten med marmorkross.

Gro

Mia Cullin

Gro är en serie bestående av en flyttbar planteringsvagn med tillhörande spaljé för inom- och utomhusbruk och en rund golvvas med liggande spaljé. Den stående spaljéns runda form fungerar som stöd för klängande växter, men det har även en dekorativ och avskiljande funktion. Planteringsvagnen är försett med hjul, vilket gör det enkelt att flytta trots sin storlek. Två av hjulen är låsbara så kärlet även fungerar för ojämnt underlag.

Gro används med fördel för att skärma av stora utrymmen, till att skapa gröna rum i rummet eller som en vacker solitär. Beroende på val av växter kan Gro även verka ljudabsorberande.

 

Läs mer om Gro planteringsvagn här.
Läs mer om Gro golvvas här.

Gro planteringsvagn vid Nordic Light Hotel i Stockholm. Foto: Jann Lipka.

Gro runt planteringskärl är en golvvas med liggande spaljé, i två olika mönster, med stöd för grövre växter och grenar som ger dekorativa inslag i miljön.

Cacti

Anki Gneib

Att integrera växter i vår miljö har blivit allt viktigare och det finns i dag ett stort behov av rumsskapande, ljuddämpande och visuella avskärmningar. Cacti planteringskärl är inspirerad av den mexikanska konstnären Frida Kahlos kaktusmur från hennes trädgård i Mexico. Cactis eleganta kärl i skiftande kulörer finns i tre storlekar med varierande höjd på spaljé och kommer i tre olika kombinationer. Planteringskärlen är för innomhusbruk och genom att välja olika typer av växter skapas lätt en flexibel, stilfull rumsavdelare eller rumsaccent.

 

Läs mer om Cacti planteringskärl här!

Cacti finns i flera olika färger och kombinationer.

Folke

Karna Lindstedt

Folke planteringsurna i 100% återvunnen aluminium är sandgjuten i ett stycke. En klassisk, stilren planteringsurna av det tåliga slaget. Folke finns i flera olika storlekar, den åldras vackert och är lätt att hålla ren. I större storlekar är Folke planteringskärl även en effektiv avgränsare för gågator och torg.

 

Läs mer om Folke här!

I större storlekar är Folke planteringskärl även en effektiv avgränsare för gågator och torg.

Arabesque

Anna von Schewen

Arabesque är ett stilrent planteringskärl i gjuten aluminium. Med sitt fasetterade mönster skapar det ett spännande uttryck mellan ljus och mörker som reflekterar i olika grad beroende på kulörval. Passar för såväl inomhus som utomhusmiljö.

Ett vackert prydnadsträd eller en färgstark säsongsplantering passar lika vackert i Arabesque tack vare planteringskärlets klassiskt rena geometriska form. Arabesque är miljöbedömd via SundaHus.

 

Läs mer om Arabesque här!

Scoop

Julie Storm

Scoop är ett planteringskärl med stark visuell skärpa som ger karaktär i rummet, på torget eller terrassen. Det har belysning i konstant varmt vit eller flerfärg som styrs med fjärrkontroll.

Kärlet är formgivet i rotationsgjuten återvinningsbar polyeten och kan användas såväl inne som ute och finns i tio standardkulörer som tål att vara ute. Scoop har fått utmärkelsen Green Good Design Award 2013 för utmärkt hållbar design.

 

Läs mer om Scoop här!

Scoop har belysning i konstant varmt vit eller flerfärg som styrs med fjärrkontroll. Ett effektfullt planteringskärl för offentliga platser även under kvällstid.

Kärlet är formgivet i rotationsgjuten återvinningsbar polyeten och kan användas såväl inne som ute.

Lotus

Anna Kraitz

Planteringskärlet Lotus är ett generöst kärl i sandgjuten, 100% återvinningsbar aluminium för offentliga miljöer. Kärlet är tillräckligt stort för större planteringar och mindre träd och kan med fördel placeras på gågator, mindre torg eller användas som avgränsning i stadsrummet.

 

Läs mer om Lotus här!

Hinken

Thomas Bernstrand

Stort och rymligt men ändå enkelt och modernt planteringskärl. Tillverkad i glasfiberarmerad plast alternativt sandgjuten aluminium. Finns i färgerna vit och antracitgrå, men andra kulörer kan tas fram vid behov. Passar utmärkt för större planteringar för inom- eller utomhus miljöer.

I Hinkenserien finns även två papperskorgar, varav en med återvinning. Hinken planteringskärl är miljöbedömd via Byggvarubedömningen.

 

Läs mer om Hinken här!

Hinken finns i färgerna vit och antracitgrå, men andra kulörer kan tas fram vid behov.

Hinken kan beställas i sandgjuten aluminium. Ett miljövänligt material som även åldras vackert.

Sake

Gunilla Hedlund

Sake är ett modernt planteringskärl i sandgjuten aluminium i olika gråskolor som kan staplas på höjd och anpassas efter behov. Gjutna rundlar och robusta former ger Sake en alldeles egen form. Att stapla former på höjd i gråskala ger en elegant plantering som är möjlig att anpassa efter behov.

 

Läs mer om Sake här!

Daisy

Mia Lagerman

Planteringskärl med 70-talskänsla i vit klockad plåtkjol för användning både inomhus och utomhus. Finns som rund och oval. Ställbara fötter för nivåanpassning. Elförzinkat och pulverlackerat stål som är lätt att rengöra.

 

Läs mer om Daisy här!

Daisy har ställbara fötter för nivåanpassning. Därmed passar den även på ojämna underlag.

Frame

Broberg & Ridderstråle

Frame planteringskärl är ett enkelt och stilrent kärl med raka linjer och bockade kanter i stålplåt. Planteringskärlen finns i flera storlekar och varianter. I serien ingår också papperskorgen med samma namn. En gummiduksbotten som underlättar planteringen kan beställas separat.

 

Läs mer om Frame här!

Frame planteringskärlen finns i flera storlekar och varianter.

Krokben

Jonas Bohlin

Krokben är ett elegant stativ med tillhörande växtkärl i obehandlad ek med galvaniserade stålband, formgivet av en av Sveriges mest prisade arkitekter Jonas Bohlin. Passar för större planteringar såväl i uterummet som i gallerior och vänthallar. Kan fås med separat bevattningstank.

 

Läs mer om Krokben här!

Stensjökrukan

Monika Gora

Stensjökrukan är ett skulpturalt planteringkärl i glasfiberarmerad betong, i grå eller infärgad antracitgrå. Stensjökrukan kan ställas samman i olika konstellationer för eleganta och spännande planteringar. Finns i tre olika modeller.

 

Läs mer om Stensjökrukan här!

Stensjökrukans mjuka och organiska former gör att den enkelt passar in i många typer av miljöer.

Marte

Bellitalia

Ytterliggare ett planteringskärl från Bellitalia, vars produkter vi på Nola återförsäljer.

Marte är ett stort och massivt planteringskärl från Bellitalia tillverkat i betong med vit granitkross eller gjuten sten med marmorkross. Elegant och robust fungerar det utmärkt som trafikhinder vid infarter och gågator och för planteringar, även för mindre träd. Passar i parker, på gator och torg eller på publika platser där man vill hålla trafik borta. Bevattningssystem finns som tillägg.

 

Läs mer om Marte från Bellitalia här!

Marte passar med sin storlek och tyngd bra i parker, på gator och torg eller på publika platser där man vill hålla trafik borta.

Våra planteringskärl