close

Produktnyheter hösten 2021

2021–10–12

 

Under höstens stora designhändelse, Stockholm Creative Edition, öppnade Anki Gneib upp sin studio för att presentera den senaste kollektionen för Nola. En serie möbler för trädgårdsmiljö inspirerade av den innergård där hon har sin studio, tillika Edelweissförbundets gamla klockhus och trädgård på Östermalm.

Innergården utanför Anki Gneibs studio som stått för inspirationen för de nya produkterna. Foto: Kristian Pohl.

   — Tillsammans med Anki Gneib, som vi samarbetat med sedan länge, storsatsar vi på möbler för möten, aktivitet och rekreation i det gröna. Med denna trädgårdskollektion i gedigna material som kommer hålla länge, hoppas vi uppmuntra till mer uteliv, samt gröna oaser och urbana platser med hög arkitektonisk karaktär, säger Agneta Stake, grundare och produktutvecklingschef.

Produktnyheterna består av ett planteringskärl, en sittgrupp och en stenbänk, varav den senare blev en riktig Insta-älskling bland besökare som fångade den i dess vackra sammanhang.

Klocka

Det nya planteringskärlet Klocka i sandjuten aluminium är en modern tolkning av klassiska prakturnor. Urnorna har ett reliefmönster som sveper runt formen och den generöst tilltagna kanten.

Rousseau

Den nya möbelgruppen Rousseau skapar med dess eleganta stålram ett tänkvärt möte mellan former som är både klassiska och moderna. Möbelgruppen är skapad för att fungera i varierande miljöer, från uteserveringar och restauranger till gårdsplaner och trädgårdar.

Viaduct

Den nya granitbänken Viaduct har historiska referenser till trädgården där den visades under Stockholm Creative Edition. Viaducts form är inspirerad av romerska akvedukter och viadukter och har en stark arkitektonisk närvaro.