close

Populära Kajen är nu Svanenmärkt

2022–10–20

Vår populära möbelserie Kajen är först ut med att få märkning hos Svanen, ett glädjande besked som bekräftar vår hållbara produktion. 
 


Ett gediget dokumentationsarbete ligger bakom vår första Svanenmärkning. Kajen i varianter av soffan, solsoffan, bordet och bänken i Sioo:x-behandlad ek och Linaxbehandlad furu är först ut att få Nordens officiella miljömärkning Svanen.

   — Certifieringen är en betydelsefull bekräftelse på att vår hållbara produktion i Sverige och ansvarsfulla materialval lönar sig för alla. Svanen, som ledande inom miljöcertifieringar, visar att vi har en ansvarsfull produktion och att arkitekter, kunder och beställare kan lita på att de gör ett långsiktigt och bra val, säger Henrik Edlund, vd på Nola.

Kajen produceras i Småland med minst 20 procent återvunnet stål i kombination med ek och furu från ansvarsfulla och dokumenterade leverantörskedjor. Träslagen ytbehandlas med de miljövänliga produkterna Sioo:x eller Linax för att motstå väder, vind och slitage under årens lopp. Med ett ansvarsfullt skötsel- och renoveringsprogram kan möblerna i princip leva för alltid.

Inom kort kommer fler möbelserier från sortimentet att adderas till listan av miljöcertifierade produkter.
 

Kajen produceras i Småland med minst 20 procent återvunnet stål i kombination med ek och furu från ansvarsfulla och dokumenterade leverantörskedjor.

Kajen parksoffa i Sioo:x-behandlad ek

Träslagen ytbehandlas med de miljövänliga produkterna Sioo:x eller Linax för att motstå väder, vind och slitage under årens lopp. Här bänk och bord i Sioo:x-behandlad ek.

Läs mer om Kajen