close

Work Desk – Nyhet för utekontoret!

2021–06–22

Succén fortsätter och vi adderar fler produkter till Urban Office-serien av designstudion Superlab och forskaren Charlotte Peterson Troije. Just nu vänds många blickar mot naturen och utomhusmiljöer i sammanhang som rör kotor och arbete. En orsak är oundvikligen pandemin vi ofrivilligt befinner oss mitt i som gjort naturen till en hyfsat säker mötesplats. Den andra är reformationen av det vi kallar att arbeta som pågått under en tid, där vi gått från att se arbete som en plats att gå till, till något vi utför.

Läs mer om Charlottes tankar "The Outdoor Office" här.

Work Desk visades för första gången under Southern Sweden Design Days i Malmö i maj och det var många som kom förbi och provade på att jobba ute under bar himmel.

   – Vi hade blickarna riktade mot arbetsplatser och fullgoda kontor i utomhusmiljö långt innan pandemin slog till, Corona har om något skyndat på den utvecklingen, säger Malin Moreau, Creative Director på Nola.

Work Desk är framtagen för att fungera i olika miljöer. På  företags innergårdar och takterrasser, i parker eller mellan byggnader i det offentliga rummet. Konceptet Outdoor Office berikar en stad upplevelsemässigt genom att erbjuda en ny dimension av vad en stad kan bidra med till dess medborgare. 

Work Desk under utställningen på Form/Design Center i Malmö. Foto: Daniel Engvall.

Skrivborden som finns både i stå- och sitthöjd ger insynsskydd och en känsla av avskildhet tack vare dess höga sidor. Foto: Johan Kalén.

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Visa fler nyheter