close

Långbordet prisas i Monocle Design Awards

2021–04–30

Vi kan med stor glädje och stolthet meddela att Långbordet på Hamntorget i Stockholm vunnit Monocle Design Awards i kategorin Best Public Furniture.

Det är White Arkitekter som fått detta internationella designpris och tillika stora ära för utformningen av Hamntorget, en tidigare odefinierad plats som nu fått nytt liv genom samtida arkitektur och urban design.

   – Vi är så glada för White Arkitekter som vunnit det prestigefyllda priset Monocle Design Award för projektet på Hamntorget dit vi levererat en härlig kombination av Långbordet, säger Agneta stake, grundare och design manager på Nola.

Foto: Jann Lipka

Långbordet utvecklades ursprungligen av White Arkitekter och konstnären Ebba Matz för en socialt utsatt plats i Helsingborg där det också blev en del av lösningen för hur människor kunde mötas på nya sätt. Även på Hamntorget bidrar möblerna till möten mellan människor och aktiverar platsen under fler av dygnets timmar.

Monocle Design Awards ämnar täcka hela designfältet med målet att synliggöra hur design kan förbättra livskvaliteten för människor. Som tidningen skriver har de lagt stor möda på research och genomfört intervjuer med designers och arkitekter från världens alla hörn för att till slut finna det allra bästa branschen har att erbjuda just nu.

 

Läs mer om Långbordet här!

Långbordet är en del av Nolas ordinarie sortiment idag och har anpassats för att kunna placeras och installeras på en mängd olika sätt och typer av platser. Foto: Jann Lipka.

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Visa fler nyheter