close

Unikt exemplar av Kaskad auktioneras ut

2021–09–10

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Fåtöljen Kaskad, som belönats med Swedish Design Award och Red Dot Design Award, har för sammanhanget fått en specifikt utvald röd kulör som är matchad till en av färgställningarna i mönstret Vågsvall som Björn Dahlström ritade åt Marimekko 2007.

   — Både mönstret Vågsvall och stolen Kaskad bygger på ett spel med linjer. De är dessutom gjorda med samma programvara så på det sättet är de nära besläktade. Därför blev det en intressant mix att använda mönstret på kuddar till stolen — två projekt med olika uppdragsgivare, material och tekniker, från olika perioder, får mötas och bli något nytt och eget, säger Björn Dahlström.

Foto: Bukowskis

Stolen finns i ett enda exemplar i denna röda version och kan ropas hem via Bukowskis.com från och med 10 september. (Lycka till!)

Läs mer om auktionen och objekten här!

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Visa fler nyheter