close

Nola introducerar Terrass pergolasystem

2021–03–22

Det är något särskilt med att befinna sig i en rumslighet, även om man är utomhus. Man får ett visst skydd från vind och sol och samtidigt vara nära naturen och grönskan. Efter att ha fått många förfrågningar och projekt med platsbyggda pergolor började vi 2019 att utveckla ett flexibelt och mångsidigt pergolasystem. Med ett befintligt, anpassningsbart system blir projekteringen enklare och produktionen snabbare ekonomiskt fördelaktig.

Under Stockholm Design Week 2020 presenterade vi för första gången systemet Terrass i vår monter. Vi har sedan dess utfört en mängd tester för att försäkra hållfasthet och funktion, och nu är systemet i produktion och en del av vårt ordinarie sortiment.

Läs mer om Terrass pergolasystem här!

Terrass i förra årets monter på Stockholm Furniture & Light Fair. Foto: Jann Lipka.

Flexibilitet i storlek, material och utformning gör Terrass till ett system med stora variationsmöjligheter.

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Visa fler nyheter