close

Vi kommer alltid ha Paris

2021–10–01

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week!

Du som har vägarna förbi Paris kan uppleva Nolas möbler när som helst. Utegymmet Kebne, fåtöljerna Big Basket och stolarna Kaskad kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober. Missa inte det!

Generösa och bekväma Big Basket av Ola Gillgren på Svenska institutets innergård. Foto: Luca Lomazzi.

Kebne utomhusgym, formgivet av Kauppi & Kauppi, blev ett populärt tillskott till institutest trädgård under eventet. Foto: Luca Lomazzi.

Kaskad stolarna av Björn Dahlström firade sitt tio-årsjubileum i Svenska institutets trädgård. Här använda under ett seminarium med trend- och designexperten Stefan Nilsson i den nya paviljongen ritad av arkitektkontoret In Praise of Shadows. Foto: Luca Lomazzi.

Foto: Luca Lomazzi.

Fler nyheter

2021

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Visa fler nyheter