close

Grattis Liljewall arkitekter — vinnare av Årets arkitektur

2021–02–11

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur 2021Swedish Design Awards by RUM för Kunskapshuset i Gällivare!

Byggandet av Kunskapshuset är en viktig del av den omfattande samhällsomvandlingen i Gällivare och resultatet är en visuellt storslaget byggnad som sticker ut, men på ett sätt som inte stör samspelet med övrig bebyggelse.

Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter Gällivarebänken, ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram. Bänken kommer snart även finnas i Nolas ordinarie sortiment.


Läs mer om projektet på Liljewalls hemsida.

De för Kunskapshuset speciellt formgivna bänkarna, ritade av Liljewall arkitekter och producerade av Nola. Foto: Anders Bobert.

Exteriör vy över Kunskapshuset i Gällivare. Ritat av Liljewall arkitekter. Photo: Anders Bobert.

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Visa fler nyheter