close

Viaduct tilldelas Design S!

2023–06–04

Den 31 maj var det prisutdelning för Design S i Umeå och vi kan med glädje meddela att bänken Viaduct i KL-trä vann i kategorin Möbler.

Hurra för spillmaterial och hurra för innovativ design som skapar medvetenhet kring frågan om resursförbrukning. Bänken Viaduct av Anki Gneib är producerad av restprodukter från byggindustrin, ett spillmaterial med dimensioner som lämpar sig bra för bänkens estetik och många års användning.

Juryns motivering lyder:
Hur kan vi skapa nya produkter av ratade material? Anki Gneibs enkla men samtidigt sofistikerade bänk av överskottsmaterial från byggelement i korslaminerat trä är svaret. Formspråket utgår från antikens viadukter, en arketypisk form som här ”upcyclas” i form av en robust, modulär träbänk som tål en tuff användning i både ute- och innemiljöer.Se de andra värdiga vinnarna i alla kategorier här.

Den vinnande bänken Viaduct av Anki Gneib är producerad av restprodukter från byggindustrin.

Fler nyheter

2023

Med en fartfylld och härlig tillbakablick på några av årets höjdpunkter hälsar vi God Jul och Gott Nytt år. Vi säger tack för året som gått och på återseende. Vi håller stängt från 23 december till 1 januari. För brådskande ärenden maila till headoffice@nola.se

På Nola håller vi semesterstängt från 10 juli till 6 augusti. I augusti är vi tillbaka med nya tag, nya spännande projekt och samarbeten. Vi ses och hörs igen då. Varma sommarhälsningar från oss alla.