close

Prisbelönta Lobster blir en del av Nolas sortiment

2023–05–10

Den härligt udda och tilltalande fåtöljen Lobster vann Ung Svensk Form 2019. Sedan dess har tanken om att producera möbeln grott hos formgivaren Martin Thübeck. Nu blir den en del av vårt växande sortiment för inomhusmöbler.

Idén till Lobster föddes i ett examensarbete vid Konstfack där formgivaren och möbelsnickaren Martin Thübeck studerade läromiljöernas utveckling, men det var i utställningen Ung Svensk Form 2019 som den verkligen tog mediavärlden med storm.

Lobsters form är rebellisk och utvecklad specifikt för att ifrågasätta normen kring sittande, ergonomi och fokus i pedagogiska miljöer. Medan omvärlden och synen på pedagogik har förändrats, har möblerna för dessa miljöer mer eller mindre alltid sett likadana ut. Idag lever vi i en värld av individuella behov och önskemål – på jobbet, på skolan, på semestern och hemma – vilket Lobster hyllar. Därmed ställer fåtöljen frågan: Hur vill du sitta?

”Lobster är både logisk och konstig, följsam och tvär, allvarlig och tramsig, den bär på många spänningar. Det är otroligt roligt att Nola vill ta upp denna udda fågel i sitt sortiment och med detta väcka frågan om vem vi designar för och varför”, säger Martin Thübeck.

Fler nyheter

2023