close

Design Talk med Agneta Stake

2021–02–10

Agneta Stake, grundare och designchef på Nola, var under tisdagen med i ett panelsamtal på temat "Historia och Framtid". Samtalet handlade om vikten av att så för framtiden genom att stärka de ungas designhistoriska kunskapar samt hur vi i större utsträckning kan hitta vägar för samarbete, kunskapsutbyte och bättre förståelse mellan akademi och industri.

Övriga medverkande är Lars Bülow, designer, arkitekt MSA, gundare Möbeldesignmuseum, Torsten Hild, professor i möbeldesign och Mika Lindblad, formgivare. Moderator är Anne Marchal.

Samtalet är en del i evenemanget Inside Swedish Design, arrangerat av Interior Cluster Sweden under Stockholm Design Week.


Se hela samtalet här.

Agneta Stake tillsammans med formgivare Mika Lindblad.

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Visa fler nyheter