close

En rumslig mässmonter för avkoppling och eftertanke

2024–01–22

Årets stora designhändelse Stockholm Furniture Fair närmar sig med vindens fart och vi ser fram emot att bjuda in till vår monter. Likt föregående år är det Anki Gneib och Mia Cullin som står för kreationen av vår mötesplats och även detta år är ambitionen noll avfall.

 

Vi är säkert många som ser fram emot årets designvecka med stor förväntan. Det är inte bara möbelmässan som står inför stora utmaningar utan industrin i stort. Sätten vi träffas, gör affärer och konsumerar på har snabbt förändrats och vi kämpar alla med att ställa om inför nya förutsättningar.

Med det sagt hoppas vi att årets designvecka blir något alldeles unikt. Temat för i år beskrivs kanske bäst som en vinterträdgård för avkoppling och eftertanke.

”Vi har utformat Nolas monter som en grön oas, en plats som lockar till att slå sig ner för att ta en paus från bruset, omgiven av knoppande grönska med en påminnelse om våren”, säger Anki Gneib och Mia Cullin.

Detta vintriga naturrum ramas in av två resliga paviljonger i trä av arkitekten Mattias Rubin de Lima. Montern möbleras med vårens nyheter och noga utvalda produkter ur Nolas sortiment. Både inuti paviljongerna men också på den innergård som skapas mellan trästrukturerna. Bland nyheterna för året finns produkter av bland annat Färg & Blanche, White arkitekter, Thomas Bernstrand, Andreas Klippinge och SuperLab.

”Som vanligt är miljö, återbruk och ansvar högt prioriterat av Nola, varför vi även i år arbetar med återvunnet och inlånat material. Ett exempel är ett golv i återbrukat tegel som kommer återlämnas till Bruksspecialisten efter mässan”, säger Anki och Mia.

Likt tidigare år är samtliga produkter i montern till salu där några produkter redan är sålda för att åka i väg till sina projekt efter mässan.

 

Hoppas vi ses.
Välkomna till Nola i monter A03:18.

Fler nyheter

2024

När lugnet lagt sig lite blickar vi tillbaka på designveckan och kan som vanligt konstatera att saker blir bäst när man gör dem tillsammans. Därför riktar vi ett stort tack till alla besökare, samarbetspartners och formgivare som gjorde Stockholm Design Week och Möbelmässan till ett lyckat och trevligt event.

Bläddra i Nolas uppdaterade katalog för 2024 där artiklar såväl som nya produkter och designklassiker från Nolas breda sortiment samsas på hela 82 matnyttiga sidor.

Varmt välkomna att besöka oss i monter A03:18 på Stockholm Furniture Fair. Här har vi byggt upp en vintrig trädgård inramad av Mattias de Limas vackra träpaviljonger där vi visar säsongens nyheter och mycket mer.