close

Vårväderstorget med Långbordet är Sveriges första trygghetscertifierade torg

2024–05–15

År 2020 hade Göteborgs kommunfullmäktige som mål att eliminera sårbara områden. Framtidenkoncernen, inklusive GöteborgsLokaler, spelade en avgörande roll och investerade kraftigt i bland annat Vårväderstorget. Under två år förvandlades platsen till Trädgårdstorget, inspirerat av visionen om en trädgårdsstad. Gröna fasader och tak, inbjudande grönska och förbättrad belysning och skyltning är några av de inslag som nu uppmuntrar människor till möten och umgänge.

För att säkerställa att torget uppfyller säkerhetsstandarder har det certifierats enligt principerna i handboken BoTryggt2030 av Stiftelsen Tryggare Sverige.

På Nola uppmuntrar vi initiativ som på liknande sätt stärker både samhället och urbana platser. Vi samarbetar ofta med arkitekter och stadsplanerare för att utveckla platsspecifika projekt och produkter. Långbordet som idé föddes till exempel i en stadsdel i Helsingborg med liknande utmaningar som Biskopsgården.

Fler nyheter

2024

Vi ses väl ute även denna sommar! Vi håller semesterstängt veckorna 28–31 och är tillbaka i augusti. Behöver du trots allt få tag på någon av oss i ett brådskande ärende kollar vi av adressen headoffice@nola.se sporadiskt under semesterperioden.

När lugnet lagt sig lite blickar vi tillbaka på designveckan och kan som vanligt konstatera att saker blir bäst när man gör dem tillsammans. Därför riktar vi ett stort tack till alla besökare, samarbetspartners och formgivare som gjorde Stockholm Design Week och Möbelmässan till ett lyckat och trevligt event.

Bläddra i Nolas uppdaterade katalog för 2024 där artiklar såväl som nya produkter och designklassiker från Nolas breda sortiment samsas på hela 82 matnyttiga sidor.

Varmt välkomna att besöka oss i monter A03:18 på Stockholm Furniture Fair. Här har vi byggt upp en vintrig trädgård inramad av Mattias de Limas vackra träpaviljonger där vi visar säsongens nyheter och mycket mer.