close

Ytterligare EPD:er på populära produkter

2024–09–09

Vi på Nola fortsätter att utöka antalet EPD:er över vårt sortiment. Utöver de populära produkterna Luma, Four Seasons och Kajen solsoffa, har nu även Hjorthagen och Parco möbelserie deklarerats. Du hittar dokumenten för nedladdning i högerkolumnen på respektive produktsida.

 

Med EPD:er för våra produkter vill vi göra det tydligare och därmed enklare att arbeta med och föreskriva Nolas sortiment i projekt som ställer höga hållbarhetskrav.  EPDn spelar en central roll i hållbart byggande, genom att redovisa material och produkters miljöpåverkan, för att till exempel uppnå ledande miljöcertifieringar som LEED eller BREEAM – något som i sin tur kan vara avgörande för projektets framgång, och inte minst planetens.

 

Vad innebär en EPD? 

En EPD, eller Environmental Product Declaration, är en miljövarudeklaration som ger detaljerad information om en produkts miljöpåverkan under hela dess livscykel. För oss på Nola innebär detta att vi dokumenterar och redovisar produktens miljömässiga effekter från råmaterialutvinning, genom produktion och användning, till avfallshantering eller återvinning. Genom detta bidrar vi på Nola till mer transparenta och medvetna val i byggprocessen. 

Fler nyheter

2024

Vi har deltagit på Stockholm Furniture Fair sedan slutet på 1980-talet. För oss är det en självklarhet – något som alltid har varit, och kommer att fortsätta vara, en viktig del av vårt år. Vi hoppas ses där även 2025.

Malmös stadsbyggnadspris 2024 går till Hyllievångsparken. Stort grattis till Malmö stads fastighets- och gatukontor och landskapsarkitekterna på Plot Studio. Vi är stolta att leverera parasollen Four Seasons och möbelgruppen Gard i långbordsformat till parken som verkligen ser lekfull och inbjudande ut.

När lugnet lagt sig lite blickar vi tillbaka på designveckan och kan som vanligt konstatera att saker blir bäst när man gör dem tillsammans. Därför riktar vi ett stort tack till alla besökare, samarbetspartners och formgivare som gjorde Stockholm Design Week och Möbelmässan till ett lyckat och trevligt event.

Bläddra i Nolas uppdaterade katalog för 2024 där artiklar såväl som nya produkter och designklassiker från Nolas breda sortiment samsas på hela 82 matnyttiga sidor.

Varmt välkomna att besöka oss i monter A03:18 på Stockholm Furniture Fair. Här har vi byggt upp en vintrig trädgård inramad av Mattias de Limas vackra träpaviljonger där vi visar säsongens nyheter och mycket mer.

Visa fler nyheter