close

Ytterligare EPD:er på populära produkter

2024–09–09

Vi på Nola fortsätter att utöka antalet EPD:er över vårt sortiment. Utöver de populära produkterna Luma, Four Seasons och Kajen solsoffa, har nu även Hjorthagen och Parco möbelserie deklarerats. Du hittar dokumenten för nedladdning i högerkolumnen på respektive produktsida.

 

Med EPD:er för våra produkter vill vi göra det tydligare och därmed enklare att arbeta med och föreskriva Nolas sortiment i projekt som ställer höga hållbarhetskrav.  EPDn spelar en central roll i hållbart byggande, genom att redovisa material och produkters miljöpåverkan, för att till exempel uppnå ledande miljöcertifieringar som LEED eller BREEAM – något som i sin tur kan vara avgörande för projektets framgång, och inte minst planetens.

 

Vad innebär en EPD? 

En EPD, eller Environmental Product Declaration, är en miljövarudeklaration som ger detaljerad information om en produkts miljöpåverkan under hela dess livscykel. För oss på Nola innebär detta att vi dokumenterar och redovisar produktens miljömässiga effekter från råmaterialutvinning, genom produktion och användning, till avfallshantering eller återvinning. Genom detta bidrar vi på Nola till mer transparenta och medvetna val i byggprocessen. 

Fler nyheter

2024