close

Cushy vinnare av Archiproducts Design Awards 2019

2019–11–07

Nolas sittmöbel Cushy har vunnit första pris i 2019 års Archiproducts Design Awards, inom kategorin möbler. Produktdesign Gripner & Hägglund.

Cushy, som lanserades av Nola i början av året 2019, är nu officiell vinnare av Archi Products Design Awards 2019. Cushy är en flexibel skulptural sittmöbel, som kan användas som fåtölj, eller byggas ihop till en större enhet. Utformningen i tråd ger ett lätt och luftigt intryck, där materialet underlättar för underhåll, hantering och återvinning. Regn rinner smidigt av, vilket gör den i princip underhållsfri. Samtidigt har möbeln ett generöst och välkomnande formspråk med sina runda, mjuka former. Cushy fungerar som en påbyggnadsmodul där olika delar kan sättas i hop till rader eller vara fristående, allt för att skapa ”ett vardagsrum” med hemmakänsla i det offentliga rummet.

Archiproducts Design Awards, ADA är ett samarbete mellan företag, varumärken och designers. En internationell jury av ledande personer inom arkitektur och design har, utifrån 700 förslag från hela världen, korat vinnare med fokus på designkoncept och funktion. Prisutdelning äger rum den 14 november i Milano. 

Cushy, design Gripner & Hägglund.

Fler nyheter

2019

Nola har varit med och möblerat ett nytt utekontor till fastigheten Koppartorget TRE i Västerås. Uppe på taket finns ett flexibelt utekontor inrett med flertalet Nolamöbler.

Nola medverkar tillsammans med Tidskriften RUM i en grupputställning den 9 – 14 april vid Bagni Misteriosi Milano, under Milan Design Week. Nola visar upp Kaskadfåtöljer av uppmärksammade formgivaren Björn Dahlström.

Visa fler nyheter