close

​Nola möblerar svensk-norska paviljongen i Cannes

2019–05–17

Nola har varit med och möblerat den svensk-norska paviljongen under pågående filmfestival i Cannes. Paviljongen, som är Sveriges knutpunkt i Cannes, är ett samarbete mellan svenska och norska filmkommissionärer och Svenska Institutet. Into the Woods har varit arbetsnamnet inför inredningen av paviljongen, vars terrass möblerats med möbler ur Nolas miljövänliga möbelserie Rocky av formgivaren Nina Jobs. Även Mia Cullins planteringsvagn Gro ingår i möblemanget. 

Sverige och Norge har under nio år haft en gemensam paviljong under Cannes filmfestival. Syftet är att marknadsföra våra länders filmindustri, men även att visa upp kulturella, kreativa näringar som design. Varje år lyfts därför även formgivare och möbelproducenter fram på olika sätt. Nola är i år med och representerar Sverige tillsammans med andra starka namn i branschen.

I Rocky möbelgrupp ingår gungstol, stapelbara stolar samt tillhörande runda låga bord i olika höjder. Alla möbler har stativ av stålrör och sits/bordsyta med träribbor i miljövänlig Accoya. Serien är rymlig men ger samtidigt ett avskalat intryck och har en stram siluett i nordisk stil. 

Gro planteringsvagn, design Mia Cullin, är ett flyttbart planteringskärl med tillhörande spaljé för inom- och utomhusbruk. Spaljéns runda form fungerar som stöd för klängande växter, men det har även en dekorativ och avskiljande funktion.

Årets paviljong har fokus på jämställdhet, där Svenska Institutet har skapat en utställning kring tongivande kvinnor inom svensk och norsk filmindustri under de senaste 100 åren. SI:s utställning/tidslinje Women in film – aiming for 50/50 visas för första gången i den svensk-norska paviljongen under pågående filmfestival i Cannes.

Paviljongen är öppen varje dag mellan den 14 maj till den 26 maj. 
Norwegian/Swedish Pavilion #215, Village International Pantiero, Cannes 

Rocky, design Nina Jobs.

Planteringsvagnen Gro, design Mia Cullin.

Fler nyheter

2019

Nola har varit med och möblerat ett nytt utekontor till fastigheten Koppartorget TRE i Västerås. Uppe på taket finns ett flexibelt utekontor inrett med flertalet Nolamöbler.

Nola medverkar tillsammans med Tidskriften RUM i en grupputställning den 9 – 14 april vid Bagni Misteriosi Milano, under Milan Design Week. Nola visar upp Kaskadfåtöljer av uppmärksammade formgivaren Björn Dahlström.

Visa fler nyheter