close

Nolas Kaskad utvald till Red Dot Design Museum Xiamen

2019–11–29

Nolas prisbelönta fåtölj Kaskad, design Björn Dahlström, har blivit utvald att visas på utställningen "The Form of Success — Design as a Corporate Strategy” på nyöppnade Red Dot Design Museum i Xiamen, Khina. 

Kaskad fåtölj, design Björn Dahlström. Red Dot Design Museum Xiamen China

På utställningen "The Form of Success" samlas uppmärksammad industridesign från hela världen. Utställningen är curerad av grundare och VD för Red Dot Design Award, Professor Dr. Peter Zec., med utställningsdesign av Singapore Forest & Whale Studio.

– Kaskadstolen handlar om att skapa komfort med hjälp av ett material - metalltråd - som man normalt inte associerar med bekvämt sittande. Det är samtidigt flexibiliteten i tråden som är nyckeln till detta, säger formgivaren Björn Dahlström.  

Kaskad har ett enhetligt och genomgående formspråk och är samtidigt underhållsfri, ergonomisk och stapelbar. Fåtöljen, som lanserades av Nola 2011, har under åren belönats med priser som Swedish Design S Award och Red Dot Design Award Winner.

Utställningen fokuserar på design som ett av de viktigaste leden i ett företags strategi, och belyser designkoncept, produktutveckling och hur företag kan använda kraften i design för att nå framgång. Utställningen är Chinas ledande designutställning och samlar mer än 600 verk från 400 varumärken runt om i världen.

Utställningen "The Form of Success — Design as a Corporate Strategy” pågår från den 1 dec, 2019 – nov 10, 2020 på Red Dot Design Museum Xiamen i Kina. 

Fler nyheter

2019

Nola har varit med och möblerat ett nytt utekontor till fastigheten Koppartorget TRE i Västerås. Uppe på taket finns ett flexibelt utekontor inrett med flertalet Nolamöbler.

Nola medverkar tillsammans med Tidskriften RUM i en grupputställning den 9 – 14 april vid Bagni Misteriosi Milano, under Milan Design Week. Nola visar upp Kaskadfåtöljer av uppmärksammade formgivaren Björn Dahlström.

Visa fler nyheter