close

Nolas möbelgrupp Hjorthagen i prisbelönt projekt

2020–03–17

Nolas möbelgrupp Hjorthagen ingår i Riksbyggens projekt Brf Viva i Göteborg, som nyligen vann Kasper Salin-priset samt det nyetablerade priset Guldhemmet inom kategorin Årets bostadsutvecklare. Brf Viva är byggt för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt, med tonvikt på hållbarhetsaspekten. Arkitekt är Malmström Edström Arkitekter och landskapsarkitekt 02 Landskap.

Nola har till projektet levererat flertalet möbler, soffor, bänkar och bord ur miljöbedömda serien Hjorthagen i oljad ek. Design Peter Brandt. Projektet har integrerat såväl miljömässiga som sociala hållbarhetsaspekter, som visar på hur branschen tar hållbarhetsfrågorna på allvar. 

Sveriges Arkitekter delar varje år ut Kasper Salin-priset till ett svenskt byggnadsverk av hög arkitektonisk kvalitet. Bakom priset Guldhemmet står Hemnet, för att hylla insatser inom bostadsutveckling under året som gått.

Hjorthagen möbelgrupp, design Peter Brandt. Brf Viva Göteborg. Foto Ulf Celander

Fler nyheter

2020

Vid Tomteboda har man använt Blenda cykelpollare med LED-belysning, vilket skapar säkrare, mer tillgängliga och upplysta platser, extra värdefulla under höst- och vinterhalvåret.

Nola har bidragit till att möblera Hamntorget — en ny social mötesplats längst med Årstavikens promenadstråk på Södermalm i Stockholm.

Platsen för den nya parken i Fittja var tidigare en skygg bilparkering, som identifierats som en typisk otrygg plats. För att återta platsen, beslutades att förvandla parkeringen till en park tillgänglig för alla.

Sigill är designad för att klara det nordiska klimatet och håller höga krav på hållbar produktion. Evenemanget på Institutet fokuserar på svensk möbelindustri, socialt ansvar och hållbar produktion.

Gällivarebänken, en flexibel och lekfull möbel i limträ som ska stå emot både cigarettfimpar och inristade hjärtan, såväl som att tåla naturens påfrestning över lång tid.

Nola lanserar i dagarna ett helt nytt digitalt planeringsverktyg för Korg möbelsystem. Verktyget gör det möjligt att rumsligt skapa och testa idéer och lösningar efter specifika önskemål.

En grön återstart av ekonomin kräver nya lösningar i cykel-infrastrukturen, för mer hälsosamma städer och ett mer hållbart samhälle.

Den klassiska Kungsträdgårdssoffan togs 1998 fram utifrån en äldre förlaga i gjutjärn och målad furu. Nu tas den åter upp i produktion.

Nu slår vi ett slag för hälsosamma stadsmiljöer som lockar till rörelse och aktivitet. Utegym, som Kebne, bör vara en naturlig del av varje stad liksom möjligheten till grönska och promenadstråk.

Årets Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är i full gång. Nola visar flera produktnyheter i monter A11:19 under veckan och deltar i flera externa samarbeten.

Nola har länge arbetat mot både social- och miljömässig hållbarhet och på årets upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair presenteras de senaste stegen i arbetet mot en bättre framtid.