close

Sigill på Svenska institutet i Paris

2020–09–04

Nolas uppmärksammade soffa Sigill, formgiven av Note Design Studio & Gunilla Allard, kommer att ställas ut på Svenska Institutet i Paris i samband med ett event för att sedan få en permanent placering på institutet. Soffa Sigill är designad för att klara det nordiska klimatet och håller höga krav på hållbar produktion, med materialval som säkerställer lång livslängd och hög kvalitet. Evenemanget på Institutet fokuserar på den svenska möbelindustrin, socialt ansvar och hållbar produktion.

Under eventet visas kortfilmen Respect — Inside Swedish Design, producerad av Interior Cluster Sweden. Filmen sätter fokus på möbelindustrins ansvar gentemot miljön och visas i en fransk version på Svenska Institutet i Paris, lördagen den 5 september för en utvald publik. I filmen ses Nolas soffa Sigill, tillsammans med annan svensk möbelproduktion. 

Soffa Sigill, Note Design Studio & Gunilla Allard, i samarbete med Nola. Foto: Note Design Studio

Fler nyheter

2020

Platsen för den nya parken i Fittja var tidigare en skygg bilparkering, som identifierats som en typisk otrygg plats. För att återta platsen, beslutades att förvandla parkeringen till en park tillgänglig för alla.

Nu slår vi ett slag för hälsosamma stadsmiljöer som lockar till rörelse och aktivitet. Utegym, som Kebne, bör vara en naturlig del av varje stad liksom möjligheten till grönska och promenadstråk.

Årets Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är i full gång. Nola visar flera produktnyheter i monter A11:19 under veckan och deltar i flera externa samarbeten.

Nola har länge arbetat mot både social- och miljömässig hållbarhet och på årets upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair presenteras de senaste stegen i arbetet mot en bättre framtid.