close

Torsgatan, Stockholm

Uppdragsgivare: Castellum
Arkitekt: Groot Utemiljöer
Formgivare: Thomas Bernstrand, White Arkitekter.
Färdigställt: 2021


En innergård bakom Stockholm Vatten-byggnaden från 1906 på Torsgatan i Stockholm har fått en helt ny gestaltning med fokus på aktivitet, rekreation och möten. Här har vi i samarbete med Groot Utemiljöer skapat en slags urban playa med bland annat solstolar och parasoller på en avskärmad men inbjudande gräsplätt bland betong och sten. Innergården är designad med förutsättning att vara en året-runt-plats för företag och andra med tillgång till platsen.

Till platsen har Nola levererat Loj solstol, Four Season väderskydd och White Arkitekters Långbordet, ett modulärt system som främjar sociala kontakter. Läs mer om Långbordet här!

De gula solstolarna Loj och Four Season väderskydd är formgivna av Thomas Bernstrand. Under en platsbyggd pergola står Långbordet, formgivet av White Arkitekter. All photos by Jann Lipka.

Långbordet har här blivit modifierat med ett ryggstöd.

Långbordet är ett flexibelt och modulärt system där alla delar sitter ihop, utmärkt för offentliga platser och innergårdar.

Loj solstol, formgiven av Thomas Bernstrand, vann priset Bästa utemöbel på Elle Decoration Awards 2019. Här tillsammans med Four Seasons parasoll för året-runt-bruk.