close

Nola visar utekontor på Southern Sweden Design Days

2021–05–21

 

Den 27—30 maj visar Nola nya produkter inom konceptet Outdoor office på Form/Design Center mitt i Malmö. Som en del av Southern Sweden Design Days bjuds besökare in att testa det nya normala; att arbeta under bar himmel.

Nola välkomnar besökare att upptäcka fördelarna med att jobba ute. Under Southern Sweden Design Days presenteras en helt ny möbelserie dedikerad för kontorsarbete utomhus. På Hedmanska gården vid Form/Design Center, mitt i centrala Malmö, bygger Nola upp framtidens arbetsplats – öppen för alla, för att arbeta en hel dag eller för att skicka några snabba mail.

 

Fördelarna med att arbeta ute är många. Tillgången till frisk luft och dagsljus påverkar oss positivt och i pågående pandemi är förstås den minskade risken för smittspridning även en tacksam aspekt. Trenden har på kort tid gått från normen att arbete sker inomhus, på ett kontor, till co-working, till hemmet och nu – utomhus. Nola har arbetat med konceptet Outdoor office under en längre period, men på senare tid har efterfrågan på genomtänkta arbetsplatser utomhus i anslutning till hemmet eller arbetsplatsen ökat kraftigt.

   — Egentligen behöver vi bara stiga utanför dörren för att jobba ute, men för att verkligen prestera bra kräver även dessa miljöer rätt förutsättningar. Det har vi tagit fasta på och jobbat jättemycket med för att erbjuda marknadens bästa arbetsplats utomhus, säger Malin Moreau, creative director på Nola.

Möbelserien Urban Office som ställs ut på Form/Design Centers gård består av en snurrbar arbetsstol och tre skrivbord. Fåtöljen fungerar som en fristående arbetsplats och har ett litet laptopbord fäst vid sidan. Dess snurrbarhet låter den som arbetar skydda sig både mot sol, vind och oönskad insyn. Skrivborden som finns både i stå- och sitthöjd ger likaså insynsskydd och en känsla av avskildhet tack vare dess höga sidor. Möblerna är formgivna i samarbete med Helsingborgsbaserade designstudion Superlab och Charlotte Petersson Troije, forskare inom urbana studier vid Malmö Universitet.

Stolen Work Lounge presenterades tidigare i våras, nu får den sällskap av ett skrivbord för utomhusbruk.

Charlotte Petersson Troije, forskare inom urbana studier vid Malmö Universitet.

Designstudion Superlab.

Nola är på plats 

Från kl 10:00–15:00 den 27 maj finns Malin Moreau från Nola, Superlab och Charlotte Petterson Troije på plats för att visa upp, diskutera och berätta mer om framtidens arbetssätt. Utomhuskontoret kommer att stå tillgängligt för alla att besöka och använda på Hedmanska gården fram till 31 augusti. Vi ses under bar himmel!

 

Boka tid för visning

Kontakta Malin Moreau med eventuella frågor samt för att boka tid för personliga möten i utställningen.
malin.moreau@nola.se

+46 (0)761-260 260

 

Southern Sweden Design Days

Mellan 27–30 maj bjuder Form/Design Center in besökare, både digitalt och fysiskt, att uppleva den sydsvenska designscenen. Den digitala plattformen fylls med utställningar, seminarier och workshops och på plats arrangeras fysiska aktiviteter på ett anpassat och säkert sätt. 

Fler nyheter

2021

Agneta Stake, grundare och designchef på Nola, var under tisdagen med i ett panelsamtal på temat "Historia och Framtid". Samtalet är en del i evenemanget Inside Swedish Design och kan ses i sin helhet här.