Marknadsstånd med bord, i bakgrunden Korg möbelgrupp. Design Thomas Bernstrand. Badhustorget i Vara Marknadsstånd med bord, design Thomas Bernstrand. Badhustorget i Vara Share loungestolar, Share pallar, Parco papperskorg och Marknadsstånd med bänkar. Design Thomas Bernstrand. Badhusparken i Vara Share loungestolar, stolar, pallar och Parco, allt i samma röda kulör, design Thomas Bernstrand. Bahusparken i Vara Marknadsstånd dubbelt med Kajen solsoffor och soffor under, design Thomas Bernstrand. Badhusparken i Vara. Share stolar och marknadsstånd, design Thomas Bernstrand. Badhustorget i Vara

Projekt: Badhusparken i Vara
Beställare: Vara kommun
Formgivare/konstnärer
: Thomas Bernstrand & Albin Karlsson
Landskapsarkitekt: Karavan Landskap
Invigt
: 2017

 

Bakgrunden till projektet med omdaningen av Badhusparken i Vara var ett gestaltningsuppdrag i kommunen som vanns av formgivarna/konstnärerna Thomas Bernstrand och Albin Karlsson. I projektet arbetade Nola nära tillsammans med formgivaren Thomas Bernstrand med att utveckla platsen med ett flertal möbler och specialprodukter, specifikt anpassade för platsens förutsättningar.

Utformningen av parken har tagits fram i dialog och samarbete med invånarna och utifrån behovet av att göra en park för alla, där även barn och ungdomar har varit med och bidragit till att skapa en plats som både är spännande och trygg. Men också tilltalande och designmässigt gångbar och som kan betraktas på avstånd så väl som från en skön loungestol.

 

 

 

Upptäck fler av våra projekt

  • Västerås Skatepark
    Projekt: Skatepark i Västerås Beställare: Västerås kommun Byggd av: Nord Skateparks Landskapsarkitekt: Horn.Uggla Formgivare: Mats Aldén Invigd: ...
    Visa projekt
  • Rinkebyterrassen och Rinkebystråket
    Projekt: Rinkebystråket och Rinkebyterrassen i Stockholm Byggherre: Stockholms stad Landskapsarkitekt: Thorbjörn Andersson, Sweco Formgivare: Thorb...
    Visa projekt
  • MAX IV Lab, Lund
    Projekt: Utomhusmiljön till MAX IV Lab, Lund Byggherre: Fojab Arkitekter Landskapsarkitekt: Snøhetta Arkitekter Färdigställt: 2016 Max IV-laborato...
    Visa projekt