close

Nyheter från Nola 2023

 

Bland nyheterna 2023 finns ett stort urval av sittplatser och platser för vila. Som en spektakulär galvaniserad gungstol, en sexkantig möbelgrupp i trä med smidesdetaljer, ett planteringsbord kombinerat med en spaljé och arbetsbänk och mycket mer för uteplatser. Och platser ute.

Verv

Gungstol
Design Fanny Axnér & Siri Boekhout

Den graciösa gungstolen Verv, i galvaniserat stål, är ett examensarbete av Fanny Axnér och Siri Boekhout som 2022 gick ut Beckmans. Möbeln togs fram tillsammans med Nola i ett utforskande arbete kring att motverka stillasittande. Verv är utvecklad mot en äldre målgrupp och äldreboendemiljöer där mikrorörelse är viktigt för välmåendet. Gungstolen har generösa dimensioner, stadiga och trygga armstöd samt går inte att gunga över.


Läs mer om Verv här.

Hexagon H22

Möbelgrupp
Design In Praise of Shadows

Lilla möbelgruppen Hexagon H22 är speciellt framtagen för paviljongen med samma namn, båda ritade av arkitekterna på In Praise of Shadows. Ett hexagonformat bord passar perfekt på plats, en form som dessutom förhöjs av sex stycken sittpallar som försvinner in under bordsytan när de inte används. I mitten av bordet finns ett vackert formmöte som för tankarna till smidesdesign samt pedagogiskt berättar om bordets konstruktion.


Läs mer om Hexagon H22 här.

Möbelgruppen Hexagon H22, ritade av arkitekterna på In Praise of Shadows, är speciellt framtagen för paviljongen med samma namn.

Erba

Planteringsbord
Design Mia Cullin

Intresset för odling som aktivitet bara ökar och sker i gemensamma trädgårdar, på bostadsgårdar, skolor och äldreboenden. Att arbeta med händerna, se saker växa, skörda och så nya grödor är något som bidrar till både glädje och gemenskap människor emellan. Erba är en odlingsspaljé och arbetsbänk med plats för hängande verktyg och andra prylar som hör odlingen till. Bordet har även ett fotstöd för en god arbetsställning.


Läs mer om Erba här.

Erba är en odlingsspaljé och arbetsbänk med plats för hängande verktyg och andra prylar som hör odlingen till.

Cane Europa

Parkbänk
Design Broberg & Ridderstråle

Cane Europa är ett tillägg till den befintliga Cane-soffan, en mer robust variant med grövre dimensioner för att stå emot mer påtryckningar av tufft klimat såväl som slitage på utsatta platser som stationer och perronger. Cane har vackra detaljer med känsla och klassisk sits av träribb. En modern parkbänk av hög kvalitet med eleganta konturer. Soffan har plats för två och kan placeras på rad eller rygg mot rygg. Ett påhängsbord finns som tillval. Cane är miljöbedömd via Byggvarubedömningen. 


Läs mer om Cane Europe här.

Gard

Möbelsystem
Design Odin Sollie

Gard bord och bänk finns nu även i laminat, ett mycket slitstarkt alternativ. Fortfarande i samma distinkta stil, med ett ramverk som hämtat sin inspiration från klassiska trådmöbler. Den långa versionen av bordet kan levereras med en extra längd på 40 cm för att ge extra tillgänglighet för rullstolsburna. Bordet och bänken är också något högre än industristandard. Gard möbelserie i laminat är ett naturligt val för food courts, cafeterior och olika typer av serviceboenden, och lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk.


Läs mer om Gard här.

Den långa versionen av bordet kan levereras med en extra längd på 40 cm för att ge extra tillgänglighet för rullstolsburna.

The Tube

Möbelsystem
Design Thomas Bernstrand

The Tube är ett sittmöbelsystem med runda och inbjudande former som slingrar sig genom ett rum. Konstruktionen består av en rak och en böjd del vilket möjliggör en mängd olika kombinationer och former. Ett stort utbud av färger och textilier, självklart avtagbara, innebär ännu fler unika konfigurationer. Systemet kan monteras permanent med en inbyggd fastsättning i möbelns fot. Dess svävande form gör det enkelt att städa runt om och under möbeln.


Läs mer om The Tube här.

Konstruktionen består av en rak och en böjd del vilket möjliggör en mängd olika kombinationer och former.

Viaduct

Bänk
Design Anki Gneib

Viaduct är inspirerad av romerska akvedukter och viadukter och har en stark arkitektonisk närvaro med sina karaktäristiska valv. 2023 lanserade vi en utveckling av den ursprungliga granitbänken — en träversion gjord i tvärlaminerat virke. Allt trä som används i den produktionen är restprodukter från byggnadsindustrin.


Läs mer om Viaduct här.

Allt trä som används i den produktionen är restprodukter från byggnadsindustrin.

Perpendicular

Möbelsystem
Design Thomas Bernstrand

Perpendicular är vinkelrät i alla avseenden. Mötet mellan tjocka plattstål utan synbara fogar i den kraftiga konstruktionen gör möbeln elegant och inbjudande. Träribborna är placerade på olika höjder för ett ge exakta sitt- och ryggvinklar. Perpendiculars fina proportioner och omsorgsfullt omhändertagna detaljer gör möbeln unik och självklar på samma gång. För att skapa längre enheter eller geometrier kan soffan och bänken förlängas genom ett kopplingsbord. Detta gör också att möbeln kan anpassas till flera olika miljöer och platser.


Läs mer om Perpendicular här.

 

För att skapa längre enheter eller geometrier kan soffan och bänken förlängas genom ett kopplingsbord.

Nyheter 2023