Long - Göteborg-eng

Domkyrkoplan, a park in central Gothenburg, was part of a citywide regeneration scheme carried out collaboratively by the city planners and parks administrators. As Domkyrkoplan was transformed into a contemporary park, it continued to retain features that reference its 150-year history. Nola was commissioned to produce a custom-made backed bench designed in conjunction with 02 Landskap. The bench was subsequently named Long, and it curves graciously through the park where it traces the main pathway. Painted in a custom colour, the bench blends into the surrounding greenery, yet complements the historic architecture behind it.

 

Products in project

Discover more of our projects

  • Work OUT office Växjö
    Projekt: Work OUT, Växjö, Sweden Completed: 2016 Partner: Castellum AB, fastighetsbolag Architect: Gestalt Arkitektur, arkitekt Christian Kahlefeld...
    Show project
  • Solliden Skansen Open-Air Museum
    Project: Solliden Outdoor Performance Arena, Stockholm Client: Skansen Open-Air Museum Designer: Björn Dahlström Year of completion: 2014 The Soll...
    Show project
  • Holma Square, Malmö
    Project: Holma Square, Malmö, Sweden Developer: City of Malmö Designer: Mattias Stenberg Landscape architects:  City of Malmö & Arkitektlaget ...
    Show project