Värtahamnen i Stockholm. Värtan bänk med belysning, design Nola Nya Värtaterminalen. Värtan soffa, design Nola, tillsammans med Hinken papperskorg, Tobias Bernstrand Nya Värtahamnen. Värtan soffa, design Nola. Ribbor i Sioo-impregnerade ek med stativ i klargul plåt. Nya Värtahamnen. Värtan soffa, design Nola. Ribbor i Sioo-impregnerade ek med stativ i klargul plåt.

Projektnamn: Värtaterminalen, Norra Djurgårdsstaden Stockholm
Landskapsarkitekt: Nivå Landskapsarkitektur
Byggherre: Stockholms hamnar
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Färdigställt: 2016

Nola har varit med vid utformningen av Värtans nya färjeterminal i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Värtahamnen har byggts om sedan 2013 och skapat en ny passagerarterminal, där ombyggnationen varit en del i utvecklingen av den nya stadsdelen. Hållbar utveckling har stått i fokus och den nya färjeterminalen har skapats med takterasser omgivna av Stockholms skärgård, och fungerar i dag som en knutpunkt för stads- och färjetrafik. En plats där passagerare, personal och besökare kan röra sig fritt, vila eller pausa inför resan.

Nola har till projektet tagit fram och ritat möbelgruppen Värtan, med soffa och bänk. Värtan genomsyrar hela terminalen såväl utomhus som inomhus, i vänthallar och i lounger. Utomhus har den även fått inbygd belysning. Den sioo-behandlad eken och den gula kulören skapar ett modern och tydligt avtryck i miljön.

Produkter i projektet

Upptäck fler av våra projekt

  • Holma Torg i Malmö
    Projekt: Holma torg i Malmö Byggherre: Malmö stad Gatukontoret Landskapsarkitekt: Arkitektlaget Skåne, Malmö stad gatukontoret Formgivare: Mattias ...
    Visa projekt
  • Rinkebyterrassen och Rinkebystråket
    Projekt: Rinkebystråket och Rinkebyterrassen i Stockholm Byggherre: Stockholms stad Landskapsarkitekt: Thorbjörn Andersson, Sweco Formgivare: Thorb...
    Visa projekt
  • Långbordet Helsingborg
    Projekt: Furutorpsplatsen, Helsingborg Projektgrupp: White, Helsingborgs stad, Ebba Matz, Kulturhotellet, Nola Arkitekt: White Arkitekter Färdigs...
    Visa projekt