MAX IV i Lund. Design, Snøhetta Arkitekter Jenny Osuldsen. Våg cykeltak med Duo cykelpollare. MAX IV i Lund. Design, Snøhetta Arkitekter Jenny Osuldsen. Våg cykeltak med Duo cykelpollare.

Projekt: Utomhusmiljön till MAX IV Lab, Lund
Byggherre: Fojab Arkitekter
Landskapsarkitekt: Snøhetta Arkitekter
Färdigställt: 2016

Max IV-laboratoriet i Lund är ett nytt svenskt toppmodernt nationellt laboratorium för kärnfysik, acceleratorfysik och forskning, som drivs gemensamt av svenska Vetenskapsrådet och Lunds universitet. Anläggningen är skapad av FOJAB arkitekter och Snøhetta har utformat den 19 hektar stora landskapsparken. Till utomhusmiljön samarbetade Nola med arkitekt Jenny Osuldsen och Snøhetta Arkitekter för att ta fram moderna cykeltak i glasfiber. Våg cykeltak är anpassade efter sektioner för att passa in i miljön, skyddar mot väder och anvisar samtidigt plats. Inunder taket står rader av Duo cyklepollare i varmförzinkad stålplåt, även de formgivna av Jenny Osuldsen. Resultatet är en enkel konstruktion som ger ett svävande intryck och som väl korresponderar med intilliggande arkitektur. 

Produkter i projektet

Upptäck fler av våra projekt

  • Nordic Light Hotel, Stockholm
    Projekt: Nordic Light Hotels uteservering Stockholm Arkitekt: Saunders Architecture och Studio Markus Bergström Formgivare: Broberg & Ridderstrå...
    Visa projekt
  • Holma Torg i Malmö
    Projekt: Holma torg i Malmö Byggherre: Malmö stad Gatukontoret Landskapsarkitekt: Arkitektlaget Skåne, Malmö stad gatukontoret Formgivare: Mattias ...
    Visa projekt
  • MAX IV Lab, Lund
    Projekt: Utomhusmiljön till MAX IV Lab, Lund Byggherre: Fojab Arkitekter Landskapsarkitekt: Snøhetta Arkitekter Färdigställt: 2016 Max IV-laborato...
    Visa projekt