Långbordet Furutorpsplatsen, Helsingborg. Foto: Rickard Johnsson, Anders Ebefeldt Långbordet Furutorpsplatsen, Helsingborg. Foto: Rickard Johnsson, Anders Ebefeldt Långbordet Furutorpsplatsen, Helsingborg. Foto: Rickard Johnsson, Anders Ebefeldt Långbordet Furutorpsplatsen, Helsingborg. Foto: Rickard Johnsson, Anders Ebefeldt Långbordet Furutorpsplatsen, Helsingborg. Foto: Rickard Johnsson, Anders Ebefeldt

Projekt: Furutorpsplatsen, Helsingborg
Projektgrupp: White, Helsingborgs stad, Ebba Matz, Kulturhotellet, Nola
Arkitekt: White Arkitekter
Färdigställt: 2018

Nola har varit med som producent till Långbordet, design White Arkitekter i samarbete med konstnären Ebba Matz, som en av tre sociala installationer som ingår i satsningen för att förbättra tryggheten i Helsingborg stad. En ny mötesplatsen på Furutorpsplatsens allé i Helsingborg har därmed skapats.

Det dynamiska Långbordet på hela 25 meter, design White Arkitekter i samarbete med Ebba Matz, slingrar sig fram i parken. Sittplatsen är framtaget genom en process bestående av såväl intervjuer som workshops för att med hjälp av medborgarinflytande skapa en unik och trygg mötesplats, som utmärks av sociala ytor, lekfullhet och gröna delar. Långbordet har flera användningsområden och fungerar för såväl samtal och avkoppling som för fika, spel, loppis eller lek, för grannar och andra besökare. Den rosa färgen samspelar med vårens blomsterprakt och piggar upp året runt. Bordet är tänkt att stå på Furutorpsplatsens allé fram till hösten 2019. Långbordet kommer inom kort att ingå i Nolas sortiment.

 

Produkter i projektet

Upptäck fler av våra projekt

  • Västerås Skatepark
    Projekt: Skatepark i Västerås Beställare: Västerås kommun Byggd av: Nord Skateparks Landskapsarkitekt: Horn.Uggla Formgivare: Mats Aldén Invigd: ...
    Visa projekt
  • Parco Alviksstrand, Stockholm
    Projekt: Alviksstrand, Stockholm Beställare: Stockholms kommun Formgivare: Broberg & Ridderstråle Invigt: 2018 Alviks Strand ligger väster o...
    Visa projekt
  • Solliden på Skansen
    Projekt: Solliden på Skansen i Stockholm Beställare: Skansen Formgivare: Björn Dahlström Invigd: 2014 Den nuvarande Sollidenscenen på Skansen i ...
    Visa projekt