close

Oysters idétävling adresserar ofrivillig ensamhet

2021–05–20

Årets tema för Oysters seminarium och idétävling för studenter är Gaturummet. Närmare bestämt ofrivillig ensamhet, vilket i pandemins spår blivit en allt större verklighet för många människor.

Oyster 2021 vill utforska hur gaturummet kan utvecklas till att bli en socialt funktionell och inkluderande mötesplats för att motverka ensamhet och bidra till en ökad folkhälsa. Tävlingen är öppen för alla studenter som går på någon av Sveriges arkitektutbildningar.

Nola är stolt sponsor till tävlingen som arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter i samband med landskapsarkitekturseminariet Oyster. Vi ser fram emot att se studenternas förslag och lösningar framåt hösten. Sista inlämningsdag för bidrag är 30 september och vinnarna presenteras den 3 december. 

Fler nyheter

2021

Vi vill passa på att önska alla vänner till Nola en riktigt härlig, lugn och avslappnad semester och skön sommar. Läs mer om våra öppettider i sommar här.

Succén fortsätter och vi adderar fler produkter till Urban Office-serien av designstudion Superlab och forskaren Charlotte Peterson Troije.

Den 27—30 maj visar Nola nya produkter på Form/Design Center mitt i Malmö. Som en del av Southern Sweden Design Days bjuds besökare in att testa det nya normala; att arbeta under bar himmel.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Vi kan med stor glädje och stolthet meddela att Långbordet på Hamntorget i Stockholm och White Arkitekter vunnit Monocle Design Awards i kategorin Best Public Furniture.

Det är något särskilt med att befinna sig i en rumslighet, även om man är utomhus. Nu finns det nya pergolasystemet Terrass i vårt ordinarie sortiment.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Agneta Stake, grundare och designchef på Nola, var under tisdagen med i ett panelsamtal på temat "Historia och Framtid". Samtalet är en del i evenemanget Inside Swedish Design och kan ses i sin helhet här.

Se till att besöka Inside Swedish Design på Stockholms Auktionsverk under Stockholm Design Week. Vi presenterar nyheter kopplade till utekontor och arbetsplatser, formgivna av Superlab, Fredrik Mattson, Mats Aldén och Nina Jobs.