close

Oysters idétävling adresserar ofrivillig ensamhet

2021–05–20

Årets tema för Oysters seminarium och idétävling för studenter är Gaturummet. Närmare bestämt ofrivillig ensamhet, vilket i pandemins spår blivit en allt större verklighet för många människor.

Oyster 2021 vill utforska hur gaturummet kan utvecklas till att bli en socialt funktionell och inkluderande mötesplats för att motverka ensamhet och bidra till en ökad folkhälsa. Tävlingen är öppen för alla studenter som går på någon av Sveriges arkitektutbildningar.

Nola är stolt sponsor till tävlingen som arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter i samband med landskapsarkitekturseminariet Oyster. Vi ser fram emot att se studenternas förslag och lösningar framåt hösten. Sista inlämningsdag för bidrag är 30 september och vinnarna presenteras den 3 december. 

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Visa fler nyheter