close

Nya parkbänkar från Nola på Centralplan i Stockholm

2021–12–29

När Sweco Arkitekter fick i uppdrag av Jernhusen att rita om Centralplan utanför Stockholms centralstation, installerades det en ny linje med parkbänkar till platsen. Bänken Arkipelag ritades av landskapsarkitekten Fredrik Toller med Nola som tillverkningspartner och är nu redo för boende och besökare att njuta av.  

Från och med 2022 kommer Arkipelag att finnas tillgängligt som en del av Nolas standardsortiment.

Arkipelag är en mångfasetterad bänk och kan placeras fristående, kurvad eller på murar. Foto: Jann Lipka.

Bänken har trots sin mångfasetterade användning en enkelhet i sin design, med likadana bitar av trä till alla delar och bänksorter, både till sittyta och ryggstöd. Foto: Jann Lipka.

Foto: Jann Lipka.

Fler nyheter

2021

Start tack till alla som besökte oss på Svenska Institutet under Paris Design Week! Våra möbler kommer finnas kvar på Svenska Institutet och bli en bestående del av den vackra trädgården. Utställningen Swedish Design Movement är öppen till och med 3:e oktober.

Välkommen på trädgårdsfest i Edelweissförbundets gamla kapell med innergård. Tillsammans med Anki Gneib bjuder vi in till en utställning med ny design inspirerad av platsens historia där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat.

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Visa fler nyheter