Stortorget in Gavle

When Nola was invited to provide outdoor furniture for the town square in Gävle, we created seating that could be used in different ways. Designs commissioned from landscape architect from Andersson Jönsson, Stina Elonsson, and Thomas Bernstrand included generous seating made with tilted seats and reclining backrests. Some seats were designed with conventional backrests for those wishing to sit upright, while others were made with children’s playtime in mind. The shapes and sizes were varied to make the individual pieces diverse, yet as a group, the furniture is uniform in design and materials.

 

 

Discover more of our projects

  • Badhusparken, Vara Municipality
    Project: Badhusparken, Sweden Client: Vara Municipality Landscape architect: Karavan Landskap Designer / Artist: Thomas Bernstrand / Albin Karlsson...
    Show project
  • Z-Square in Leksand
    Project: Z-Square in Leksand, Sweden Developer: Leksand Municipality Landscape architects: Temagruppen AB Year of completion: 2015 Working collabo...
    Show project
  •  Västerås Skatepark
    Löga Skatepark in Västerås Project: Löga Skatepark, Sweden Client: Västerås Municipality Developer: Nord Skateparks Landscape architect: Horn Uggl...
    Show project