Holma Square, Malmö. Plymå backed bench in concrete. Design Mattias Stenberg Holma Square, Malmö. Plymå backed bench in concrete. Design Mattias Stenberg. Photo: Bojana Lucas, the image has been edited. Holma square Malmö, Plymå backed bench in concrete. Design Mattias Stenberg

Project: Holma Square, Malmö, Sweden
Developer: 
City of Malmö
Designer: 
Mattias Stenberg
Landscape architects:  City of Malmö & Arkitektlaget Skåne
Year of completion: 2017

Holma Square in central Malmö was redeveloped by Susanna Kapusta, the City of Malmö’s landscape architect, together with Arkitektlager Skåne. The site is an urban piazza within a busy thoroughfare that adds light and open space to the surroundings. Holma Square was nominated for this year’s Urban Architecture Prize (Stadsbyggnadspriset) and was awarded second place. The prize was established to acknowledge developments that significantly improve Malmö and the lives of its residents.

The City of Malmö commissioned customised versions of Nola’s Plymå bench, designed by Mattias Stenberg, for the Holma Square development. The customised versions of Plymå are made in a larger scale and crafted from concrete fibre. The bench’s integrated tabletop is crafted from wooden slats lacquered in glossy black, creating a compelling contrast to the smooth white concrete surfaces of the seats. Understated in shape and contemporary in style, the benches complement the surrounding urban landscape.

Products in project

Discover more of our projects